Alphenaar blijft vastzitten

Op 27 mei trok een 24-jarige Alphenaar een pistool. De rechtbank in Den Haag heeft op woensdag 11 september besloten dat de man voorlopig vast moet blijven zitten.  

De advocaat van de Alphenaar verwacht dat de straf lager uitpakt dan de tijd die de Alphenaar al in de cel heeft doorgebracht, meldt het AD. De officier van justitie is van plan om zes maanden tot een jaar cel te eisen, en acht de kans dat de Alphenaar eerder vrijkomt klein. Reden hiervoor is dat het Openbaar Ministerie het zorgelijk vindt dat iemand met een pistool op straat loopt. Ook is het OM bang dat de Alphenaar in herhaling zal treden aangezien hij al een strafblad heeft.

Samen met een 27-jarige Alphenaar mishandelde de 24-jarige een man in de Hooftstraat. Dit gebeurde nadat ze tegen elkaar aan waren gebotst. Eén van hen zette een doorgeladen pistool tegen het hoofd van de man, waarna ze beiden vluchtten. De politie hield hen uiteindelijk aan in de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie. Hierbij losten de agenten waarschuwingsschoten.

De 27-jarige Alphenaar moet nog voor de rechter verschijnen, maar kwam in juni al op vrije voeten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.