Alphenaar blijft vastzitten

Op 27 mei trok een 24-jarige Alphenaar een pistool. De rechtbank in Den Haag heeft op woensdag 11 september besloten dat de man voorlopig vast moet blijven zitten.  

De advocaat van de Alphenaar verwacht dat de straf lager uitpakt dan de tijd die de Alphenaar al in de cel heeft doorgebracht, meldt het AD. De officier van justitie is van plan om zes maanden tot een jaar cel te eisen, en acht de kans dat de Alphenaar eerder vrijkomt klein. Reden hiervoor is dat het Openbaar Ministerie het zorgelijk vindt dat iemand met een pistool op straat loopt. Ook is het OM bang dat de Alphenaar in herhaling zal treden aangezien hij al een strafblad heeft.

Samen met een 27-jarige Alphenaar mishandelde de 24-jarige een man in de Hooftstraat. Dit gebeurde nadat ze tegen elkaar aan waren gebotst. Eén van hen zette een doorgeladen pistool tegen het hoofd van de man, waarna ze beiden vluchtten. De politie hield hen uiteindelijk aan in de parkeergarage bij winkelcentrum De Baronie. Hierbij losten de agenten waarschuwingsschoten.

De 27-jarige Alphenaar moet nog voor de rechter verschijnen, maar kwam in juni al op vrije voeten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 13:27

Start nieuw wijkteam Hoorn

Op donderdag 5 maart presenteert wethouder Leo Maat, wijkwethouder Hoorn, het nieuwe onderhoudsteam voor de openbare ruimte; het integrale wijkteam. Dit is een vast team van medewerkers dat aan de slag gaat om Hoorn schoon, heel en veilig te houden.

Evenementen vandaag 10:48

Deze sporters gingen er met een prijs vandoor op het Alphens Sportgala

Op vrijdagavond 21 februari werd het Alphens Sportgala gehouden in het Parkrestaurant van Avifauna. Voor het tweede jaar op rij werd Noussair Mazraoui uitgeroepen tot sportman van het jaar. De prijs van sportvrouw van het jaar ging naar baanwielrenster Amber van der Hulst.

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Buiten spelen

Vroeger was alles beter. Vooral het buiten spelen. Logisch, dat wel. Er waren minder auto’s en meer grasveldjes. Je ging gewoon stoepranden op straat, balletje trappen op een grasveld of schommelen op je eigen houten schommel die je vader aan de dichtstbijzijnde boom had opgehangen.