Screenshot uit RTL Latenight

Alphenaar John Heitinga staat voor eerste klus als hoofdcoach in betaald voetbal

John Heitinga is de nieuwe trainer van Jong Ajax. Vanaf aankomend seizoen zal hij met zijn team te zien zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Hij neemt het stokje over van Mitchell van der Gaag, die assistent wordt bij de hoofdmacht van Ajax. 

De Alphenaar is pas 37 jaar, maar hij staat nu al voor zijn eerste grote klus binnen het voetbal als trainer. In 2017 ging hij als trainer van Ajax Onder-19 aan de slag. Eind 2020 haalde Heitinga zijn hoogste trainersdiploma, waardoor hij nu ook in het betaalde voetbal naam kan maken als trainer. 

Naam maken deed Heitinga in ieder geval al wel als speler. De 87-voudig international van het Nederlands Elftal maakte furore bij verschillende Europese voetbalclubs. Zo speelde hij bij Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC. Bij Ajax speelde hij tussen 2001 en 2008. In het seizoen 2015/2016 keerde Heitinga terug bij de Amsterdammers. Mede door een knieblessure, die Heitinga zijn hele carrière al parten speelde, was dit geen succes.

Keuken Kampioen Divisie 

In het seizoen 2021/2022 neemt Heitinga Jong Ajax onder zijn hoede. Zijn voorganger, Mitchell van der Gaag, was sinds 2019 de hoofdtrainer van het tweede team van de Amsterdammers. Hij sluit nu aan bij de technische staf van Erik Ten Hag. Heitinga komt in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) een collega oud-international tegen. Ruud van Nistelrooij is sinds kort de hoofdtrainer van Jong PSV geworden. De KKD belooft volgend jaar sowieso een spetterend seizoen worden. Met clubs als ADO Den Haag, NAC Breda en FC Emmen spelen er een aantal grote clubs op het tweede niveau van Nederland.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.