Josh Walet

Alphenaar krijgt medaille van het Heldenfonds na redden van een vrouw uit water

Alphenaar Matteo van der Weide werd op een zomerse dag in 2023 een ware held langs het Braassemermeer, toen hij een vrouw uit het water redde. Voor deze heldendaad ontving Matteo op dinsdag 16 januari een welverdiende bronzen medaille. 

Op vrijdag 23 juni 2023 was een vrouw ongeveer 125 meter verwijderd van de steiger toen ze in moeilijkheden raakte. Matteo aarzelde geen moment en sprong in het water, zwemmend naar haar toe. Eenmaal aan wal begon hij onmiddellijk met reanimeren, en hij hield het vol totdat de hulpdiensten arriveerden.

Op de dinsdagmiddag 16 januari ontving Matteo de bronzen draagmedaille en het bijbehorende loffelijke getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds. Burgemeester Astrid Heijstee van de gemeente Kaag en Braassem reikte deze onderscheiding uit als erkenning voor zijn moedige optreden.

Het Carnegie Heldenfonds eert personen die met gevaar voor eigen leven het leven van een ander redden of dit proberen. Het toekennen van onderscheidingen en beloningen is een eerbetoon aan deze bijzondere daden en heldhaftigheid.

Josh Walet Braassemermeer


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.