Pixabay

Alphenaar Mats Knoester op de valreep mee met Jong Oranje

Alphenaar Mats Knoester mag zich opmaken voor het Europees Kampioenschap onder 21. Voetballers Lang, Zeefuik zijn geblesseerd uitgevallen voor het toernooi. Ludovit Reis kan er door clubverplichtingen niet bij zijn. Bondscoach Erwin van de Looi heeft daarom Sierhuis en Knoester opgeroepen als vervangers.

Mats Knoester, speler van Heracles Almelo, speelde in zijn jeugdjaren bij sv ARC alvorens hij de overstap naar Feyenoord maakte. Later streek de verdediger neer bij de club uit Almelo, waar hij tot dusver een goede indruk maakt. Zelfs zo goed dat Van de Looi besloot hem alsnog op te roepen voor het jeugd EK. Naast Knoester, is ook Stade de Reims-speler Kaj Sierhuis opgeroepen als één van de vervangers.

Knoester behoorde al tot de voorselectie, maar viel toen uiteindelijk af voor het toernooi dat eind deze maand hervat wordt. Vanwege corona is het toernooi in twee delen opgesplitst. Jong Oranje vervolgt het EK, nadat zij de poulefase als groepswinnaar afsloten tegen Duitsland, Roemenië en Hongarije.

Het programma

Op maandag 31 mei om 18:00 uur staat de kwartfinale tegen Jong Frankrijk op het programma. Mochten zij die weten te winnen, dan ligt een duel tegen Duitsland of Denemarken in het verschiet. De finale van het jeugd-EK is op 6 juni om 21:00 uur in de Stadion StoĹžice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De mogelijke tegenstander in de finale is Spanje, Kroatië, Portugal of Italië.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.