Still video FC Bayern München

Alphenaar Noussair Mazraoui (24) heeft officieel getekend bij Bayern München

De aankondiging dat hij zou vertrekken naar Bayern München deed hij zelf al na afloop van de kampioenswedstrijd van Ajax, maar nu heeft Alphenaar Noussair Mazraoui (24) ook officieel getekend.

Dat meldt Bayern München. De 24-jarige Alphenaar is transfervrij overgekomen van Ajax en heeft een contract getekend tot 2026 bij de Duitse voetbalclub.

“Hij had aanbiedingen uit heel Europa en koos voor ons omdat we een duidelijk plan met hem hebben en we grote doelen met hem willen bereiken. Noussair is een speler die rechts aanvallend veel druk zet. We houden ook erg van zijn mentaliteit: hij is gebrand op deze uitdaging bij FC Bayern”, aldus Hasan Salihamidžić, hoofd sportzaken.

Mazraoui: “Vanaf de eerste gesprekken met FC Bayern had ik een goed gevoel en ik ben blij dat ik naar één van de grootste clubs in Europa verhuis. FC Bayern is zojuist voor de tiende keer op rij Duits kampioen geworden en zal ook volgend jaar tot de kanshebbers behoren om de Champions League weer te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste titels kan winnen.”

Tekst loopt door onder de video

Voetbalcarrière

Mazraoui begon zijn carrière bij AVV Alphen, maar stapte na één seizoen over naar Alphense Boys. Een jaar later maakte hij de overstap naar Ajax, waar hij zeventien jaar heeft gespeeld. Zijn eerste profcontract voor de Amsterdamse voetbalclub tekende hij op 4 februari 2018. In totaal speelde hij 137 wedstrijden voor Ajax.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial JA in de Horeca vandaag 18:41

Remko (48) zegt JA in de Horeca: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”

Al bijna tien jaar werkt Remko (48) bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Althans, wel met een kleine tussenpauze. “Ik wilde een keer wat anders proberen, maar al snel voelde ik dat er iets ontbrak. Wat ik miste was de gezelligheid met de gasten. En dus besloot ik weer terug de horeca in te gaan.”

Maatschappelijk vandaag 18:07

Boerenprotesten ook in Alphen aan den Rijn en omgeving

In heel Nederland protesteren de boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ook in Alphen aan den Rijn en omgeving, langs de N11, laten de boeren blijken dat ze tegen de plannen zijn.

Overige vandaag 17:50

Alphenaren gaan viraal op TikTok

Een Alphense vriendengroep dacht rustig de dag te beginnen met een ontbijt. Toen bleek dat zij door hun vrouwen in de maling genomen werden: ze kwamen allemaal aan in precies hetzelfde shirt. De video hiervan ging viraal op TikTok.

Sport vandaag 17:16

Gouden NK voor Ritmische Gymnastiek Wilskracht

Femke Barhorst is afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam Nederlands kampioen ritmische gymnastiek bij de junioren geworden. Ook op de landelijke Bondsfinales werd het podium meerdere keren bezet door gymnasten van Wilskracht.

Advertorial Evenementen vandaag 16:27

Salsa Night – Pizza Pasta Party bij Lodge Alphen

Alphen aan den Rijn is hard op weg om het echte SalsaHart van de Randstad te worden. Verschillende dansscholen geven les in salsa, bachata, kizomba en merengue. En: er zijn wekelijks party’s in Lodge Alphen.