Pixabay

Alphenaar opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus

Een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn is opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus. Dit heeft de GGD vanmorgen bekendgemaakt. Het aantal ziekenhuisopnames is hiermee gestegen naar 65.

Het aantal coronabesmettingen dat is vastgesteld in Alphen ligt afgelopen week weer iets hoger dan de week ervoor. Vorige week zijn er 47 nieuwe besmettingen vastgesteld. Een week eerder waren dat er 30. De GGD meldde vorige week één sterfgeval.

Uit de meest recente cijfers van het coronadashboard blijkt dat 720 Alphenaren vorige week een coronatest hebben laten afnemen in de teststraten. Het totaal aantal overledenen staat inmiddels op 26 personen.

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Op de foto: de corona testlocatie aan de Euromarkt. Inmiddels is de testlocatie verhuisd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.