Alphenaar overlijdt na ongeval bij Tulip Festival

Afgelopen weekeinde is een man uit Alphen aan den Rijn overleden nadat hij is aangereden bij het Tulip festival in Nieuwkoop. Het ongeluk gebeurde afgelopen vrijdag.

De man is door de hulpdiensten met spoed naar het ziekenhuis gebracht omdat hij ernstige verwondingen had, afgelopen weekeinde is hij overleden aan deze verwondingen. De Alphenaar had de bollenvelden bezocht tijdens het Tulip Festival in Nieuwkoop, wat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Bij het oversteken op de Nieuwveenseweg voor een winkel werd de man geschept door een auto.

Langs deze weg zijn de tulpenvelden te zien, ook het VVV kantoor en de landwinkel zijn gevestigd aan deze weg. De weg is officieel een 80 kilometer weg maar de organisatie had eerder al borden geplaatst met 50 kilometer zodat automobilisten hun snelheid zouden minderen, maar deze moesten worden weggehaald.

Het Tulip festival wordt gehouden van 12 april tot en met 13 mei op iedere vrijdag en zaterdag.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:11

Veel meer speelplaatsen in gemeente dan gedacht

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft meer speelplekken dan gedacht. Dat blijkt uit een inventarisatie die bij het Speelruimteplan 2020-2024 hoort. Een deel van de speelplaatsen is echter verouderd en er is een kleine 1,7 miljoen euro nodig om dat in orde te maken.

Calamiteiten gisteren 18:54

Politie zoekt naar daders zakkenrollerij

Op vrijdag 29 november 2019 pinde een 82-jarige man rond 13:45 uur bij een pinautomaat in de Albert Heijn in Winkelcentrum de Herenhof in Alphen. Op camerabeelden is te zien hoe een man en een vrouw de portemonnee van de 82-jarige man uit de tas van de man stelen. De politie is op zoek naar getuigen in deze zaak. 

Politiek gisteren 18:27

Spies blij met VNG-standpunt over verbieden van vuurwerk

Burgemeester Liesbeth Spies is blij met het standpunt van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over een landelijk vuurwerkverbod. Het gaat om het verbieden van knalvuurwerk, vuurpijlen en los vuurwerk.

Algemeen gisteren 16:46

Hoe hoog is de belastingstijging in Alphen?

De belastingen zijn dit jaar weer gestegen, met in de regio Oudewater als kampioen met een stijging van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Wat is de stijging in Alphen?