Focus by Hanneke

Alphenaar Sem Spruit behaalt tweede plaats bij Fieldlab testwedstrijd inlineskaten

De 13-jarige Alphenaar Sem Spruit heeft zaterdag 17 april de tweede plaats behaald op het allereerste Fieldlab testwedstrijd inlineskaten in Heereveen. ‘’Hij vond het superleuk om eindelijk weer aan een wedstrijd mee te doen’’, laat zijn tante weten.

Sem is een topsporter die zowel schaatst als inlineskate. ‘’Hij heeft de hele winter getraind, en dan is het een teleurstelling dat je geen wedstrijden kan doen.’’ Tot afgelopen zaterdag. Onder leiding van coach Eva van Til reed hij sterke races op de 1000 meter en de puntenkoers. Daarbij behaalde hij ook nog eens de tweede plaats bij de opening van dit seizoen.

Hanneke, de tante van Sem, laat weten dat de jonge topsporter de avond voor de wedstrijd nog nieuwe wieltjes onder zijn skeelerschoenen had gemonteerd. ‘’Wij vonden het allemaal spannend, maar Sem was helemaal niet zenuwachtig. Het is een hele nuchtere jongen.’’ Bovendien was dit de eerste keer dat Sem op een pistebaan reed. ‘’Normaal gesproken traint hij op een platte baan. Dan is dit wel iets anders.’’

Testevenement

Het testevenement in Heerenveen was onderdeel van de pilot met toegangstesten die landelijk wordt gehouden. Om alles gecontroleerd te laten verlopen, golden een aantal regels waar men zich aan te houden had. "De KNSB heeft zich aangemeld als organisatie die mee wilde doen aan de testevenementen. Wij mogen dat doen, maar wel onder een aantal voorwaarden", aldus Simone Douma-Murris van de sectie inlineskaten bij de KNSB.

Eén van de regels waar aan moest worden voldaan is dat iedereen die bij de wedstrijd aanwezig wilde zijn, zaterdagmiddag met een negatieve test in de hand aan moest komen in Heerenveen. Dat gold voor de deelnemers, maar ook trainers, juryleden en andere aanwezigen.

Focus by Hanneke Sem Spruit


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.