Pixabay

Alphenaar verdacht van mensensmokkel en terreurfinanciering

Uit Syrië afkomstige Abdulrazak A. wordt verdacht van mensensmokkel, mishandeling en terreurfinanciering. De Syriër zou geld hebben overgemaakt naar jihadisten vanuit Alphen aan den Rijn.      

Niet alleen hij maar ook de Syrische Mohammed K. moest zich gisteren melden bij de rechtbank. Door ondergronds bankieren zouden de mannen hebben samengewerkt om jihadisten te financiëren. Het vermoeden is dat ze 300.000 euro naar Duitsland hebben overgemaakt, ook zijn er nog andere grote bedragen overgemaakt. Het OM verdenkt Abdulrazak ervan dat hij zelf ook verdiende aan de handelingen.
 
Naast deze beschuldigingen wordt de man er ook van verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld. Hij heeft gedreigd om haar en haar drie kinderen te vermoorden. Ook wordt hij nu verdacht van mensensmokkel. Hij zou, naast zijn zus en zwager, ook andere mensen hebben geholpen om vanuit Syrië naar Nederland te komen, meldt Omroep West. 
 
De andere verdachte Mohammed K. verklaart dat hij Abdulrazak wel hielp met de transacties maar hier mee is gestopt zodra hij wist dat er geen vergunning was. Beide mannen zijn op vrije voeten omdat de zaak pas in januari 2020 inhoudelijk wordt behandeld. Abdulrazak woont inmiddels in Leiden.

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.