Josh Walet

Alphenaar verdachte bij schietpartij Rotterdam

Vorige week zondag zijn er vijf verdachten aangehouden in verband met een schietincident in Rotterdam. Eén hiervan is een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Afgelopen vrijdag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank dat de vier mannen en vrouw nog 14 dagen langer vast blijven zitten. Bij het schietincident werd een man vier keer geschoten in zijn been. De mannen worden verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging, poging tot doodslag en een poging tot ontvoering.

De mannen en vrouw zitten vast met volledige beperkingen. Het onderzoek loopt nog, het slachtoffer wordt niet aangemerkt als verdachte.

Aanhouding
Drie verdachten werden zondag 9 juni rond 21.30 uur aangehouden door de politie met behulp van de politiehelikopter. Zij zouden betrokken zijn bij een schietpartij aan den Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam - Kralingen. Inmiddels heeft de politie nog twee andere verdachten aangehouden, zijn er twee vuurwapens in beslag genomen en onderzoekt de politie het motief onder andere in de wereld van verboden motorclubs.

De verdachten zijn een 23-jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36-jarige man met onbekende woonplaats en een 27-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.