Josh Walet

Alphenaar verdachte bij schietpartij Rotterdam

Vorige week zondag zijn er vijf verdachten aangehouden in verband met een schietincident in Rotterdam. Eén hiervan is een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

Afgelopen vrijdag besloot de rechter-commissaris van de rechtbank dat de vier mannen en vrouw nog 14 dagen langer vast blijven zitten. Bij het schietincident werd een man vier keer geschoten in zijn been. De mannen worden verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging, poging tot doodslag en een poging tot ontvoering.

De mannen en vrouw zitten vast met volledige beperkingen. Het onderzoek loopt nog, het slachtoffer wordt niet aangemerkt als verdachte.

Aanhouding
Drie verdachten werden zondag 9 juni rond 21.30 uur aangehouden door de politie met behulp van de politiehelikopter. Zij zouden betrokken zijn bij een schietpartij aan den Waldeck Pyrmontlaan in Rotterdam - Kralingen. Inmiddels heeft de politie nog twee andere verdachten aangehouden, zijn er twee vuurwapens in beslag genomen en onderzoekt de politie het motief onder andere in de wereld van verboden motorclubs.

De verdachten zijn een 23-jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36-jarige man met onbekende woonplaats en een 27-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.