Dutch DJs

Alphenaar zet eerste Nederlandse DJ Award op

Nederland wordt gezien als het land waar de populairste DJ’s afkomstig uit zijn. Toch heeft Nederland geen eigen DJ award. Er is wel de bekende DJ Mag Award, echter is dit een initiatief uit Engeland. De DJ Mag Top 100 krijgt al geruime tijd kritiek over de totstandkoming van hun lijst. Er is geen inzage hoe de uitslag tot stand komt.

'Allemaal redenen waarom wij denken dat het hoog tijd is voor een Nederlandse DJ Award: de Dutch Priority Award!', vertelt Anthony.

De eerste uitreiking van de Dutch Priority vindt plaats tijdens het grootste dance evenement in de wereld: het Amsterdam Dance Event. De initiatiefnemers van de award zijn Anthony Donner en Amrish Raghosing, zij zijn met hun hoofdkantoor gevestigd in Alphen aan de Rijn aan de Energieweg. Anthony Donner is de voormalig hoofdredacteur van de DJ Mag NL en auteur van Dutch DJs, het grootste DJ/dance boek van de wereld. Amrish Raghosing organiseerde ruim 500 dance-evenementen; hij is woonachtig in Alphen aan de Rijn. Ze runnen daarnaast ook samen DJ School Alphen, de eerste en enige DJ school in Alphen aan de Rijn en omgeving. Ze geven privéles aan leerlingen uit het binnen- en buitenland. 

Verkiezing
De Dutch Priority Award richt zich op de Nederlandse dance en urban/eclectic DJ’s uit Nederland. DJ’s die landelijk en/of internationaal actief zijn, maar ook opkomende DJ’s die nog geen grote bekendheid hebben kunnen een plek in de lijst veroveren. Naast een vakjury heeft ook het publiek een stem in de verkiezing. Het publiek kan online stemmen op zijn of haar favoriete DJ. DJ’s kunnen stemmers werven door bijvoorbeeld campagnes te voeren. Een vakjury die bestaat uit professionals uit de muziekindustrie kiest de winnaar. Een notaris houdt toezicht zodat de stemming eerlijk verloopt. De totstandkoming van de Dutch Priority Award lijst zal transparant zijn voor iedereen. Ze lanceren een top 500 dance en een top 500 urban/eclectic DJ lijst, zodat de ontwikkeling van een artiest gevolgd kan worden. Op de feestelijke uitreiking maken ze de top 100 uit beide lijsten bekend. Voor de uitreiking nodigen ze diverse artiesten, muziekprofessionals en BN’ers uit. Daarnaast organiseren ze een afterparty na de uitreiking waar bekende Nederlandse DJ’s zullen optreden.

Een deel van de opbrengsten uit de Dutch Priority Award wordt gebruikt om maatschappelijke projecten te realiseren in Nederland waarbij ze zich inzetten voor ouderenverwaarlozing, gehandicapten en jongeren die opgroeien in armoede. In de komende jaren zullen ze ook projecten realiseren in het buitenland. Hiermee laten ze zien dat je met muziek een verschil kan maken. Ze hebben de doelstelling om Nederland wereldwijd op de kaart zetten met een eigen DJ award. Samen met sterke partijen willen ze bijdragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse muziekindustrie, en de nieuwe talenten een podium geven waardoor zij internationaal kunnen doorgroeien. Binnenkort kondigen ze aan hoe DJ’s zich kunnen aanmelden voor de lijst en hoe het publiek hun stem kan indienen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:45

Turbocursus, een snelle start naar je A-diploma!

In de zomervakantie start De Thermen2 een nieuwe Turbocursus. Tijdens de Turbocursus maak je in twee weken tijd een start naar je A-diploma. De Turbo Zwemlessen worden in de eerste twee weken van de zomervakantie gegeven en zijn voor kinderen vanaf vijf jaar met én zonder zwemervaring.

Calamiteiten vandaag 13:11

Verdachte van auto-inbraken moet ISD-traject volgen

Alphen aan den Rijn had gedurende een lange periode last van auto-inbraken. Deze werden vaak op eenzelfde manier gepleegd. De man die hiervan werd verdacht, is veroordeeld door de rechter en heeft een ISD-traject opgelegd gekregen.

Overige vandaag 12:35

Achter gesloten deuren: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Vorig jaar kwam het boek ‘Zitten, Lezen & Schrijven: Originele kinderverhalen uit de gevangenis’ uit. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp reed langs de Penitentiaire Instelling in Alphen en werd aan het denken gezet. Naar aanleiding daarvan schreef zij het gedicht ‘Achter gesloten deuren’.