Zine-Eddine - I am Zlatan

Alphenaar Zine-Eddine figureert in speelfilm over stervoetballer Zlatan Ibrahimović

Afgelopen week was de Johan Cruijf Arena het decor voor een scene in de speelfilm over het leven van stervoetballer Zlatan Ibrahimović. Alphenaar Zine-Eddine komt ook in de film voor. Aan ons vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de opnames. 

De filmproductie van de Zweedse makelaardij genaamd I am Zlatan is op dit moment in volle gang. De 39-jarige topspits stond tussen 2001 en 2004 onder contract bij Ajax Amsterdam. Afgelopen week vond een gedeelte van de opnames daarom plaats in onze hoofdstad. Alphenaar Zine-Eddine was erbij.

Alphenaar op het witte doek 

Zine-Eddine trok zijn stoute voetbalschoenen aan en meldde zich aan om een rol te vertolken in de film over de aanvaller van AC Milan. ‘’Eind 2020 zag ik een oproep staan voor een castingbureau, dat voetballers tussen de 18 en 25 jaar zich konden aanmelden. Ik ben zelf 17, maar ik besloot toch om het te proberen. In eerste instantie werd ik afgewezen. Begin januari mocht ik toch nog auditie doen. En toen kreeg ik gelukkig een rol.‘’ 

De 17-jarige Alphenaar speelt een kleine rol in de film als voetballer van NAC. In die scène scoort de Zweedse spits een legendarische goal, waar hij vijf spelers van de club uit Breda passeerde voordat hij trefzeker was. Die opnames waren over twee dagen verdeeld. De eerste opnamedag was voor een scène in de catacombe van de arena, de andere opname was in het Olympisch Stadion, waar de wedstrijdbeelden werden opgenomen. 

Zine-Eddine vond deze unieke ervaring ontzettend leerzaam. ‘’Het was een hele leuke ervaring om te zien hoe alles precies in z’n werk gaat. Leuk om van dichtbij mee te maken hoe een professionele productie van A tot Z tot stand komt.’’ En deze klus smaakt misschien wel naar meer voor de jonge Alphenaar. ‘’Sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in het acteervak. Het lijkt mij wel leuk om een stapje verder te gaan met acteren. Daar was dit een goed begin van’’, zo vertelt hij enthousiast. 

De film 

I am Zlatan vertelt het verhaal van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović. Een film over zijn loopbaan, waarin hij bij topclubs onder contract stond zoals FC Barcelona, Paris Saint Germain en Manchester United, maar ook over zijn persoonlijke leven, waar hij als jongen uit een achterstandswijk in Malmö zijn droom achternaging. 

Het Nederlands Filmfonds is verantwoordelijk voor de opnames in Nederland. Distributeur September Film zal I am Zlatan volgend jaar uitbrengen in de bioscoop. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman in de film. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!