Zine-Eddine - I am Zlatan

Alphenaar Zine-Eddine figureert in speelfilm over stervoetballer Zlatan Ibrahimović

Afgelopen week was de Johan Cruijf Arena het decor voor een scene in de speelfilm over het leven van stervoetballer Zlatan Ibrahimović. Alphenaar Zine-Eddine komt ook in de film voor. Aan ons vertelt hij over zijn ervaringen tijdens de opnames. 

De filmproductie van de Zweedse makelaardij genaamd I am Zlatan is op dit moment in volle gang. De 39-jarige topspits stond tussen 2001 en 2004 onder contract bij Ajax Amsterdam. Afgelopen week vond een gedeelte van de opnames daarom plaats in onze hoofdstad. Alphenaar Zine-Eddine was erbij.

Alphenaar op het witte doek 

Zine-Eddine trok zijn stoute voetbalschoenen aan en meldde zich aan om een rol te vertolken in de film over de aanvaller van AC Milan. ‘’Eind 2020 zag ik een oproep staan voor een castingbureau, dat voetballers tussen de 18 en 25 jaar zich konden aanmelden. Ik ben zelf 17, maar ik besloot toch om het te proberen. In eerste instantie werd ik afgewezen. Begin januari mocht ik toch nog auditie doen. En toen kreeg ik gelukkig een rol.‘’ 

De 17-jarige Alphenaar speelt een kleine rol in de film als voetballer van NAC. In die scène scoort de Zweedse spits een legendarische goal, waar hij vijf spelers van de club uit Breda passeerde voordat hij trefzeker was. Die opnames waren over twee dagen verdeeld. De eerste opnamedag was voor een scène in de catacombe van de arena, de andere opname was in het Olympisch Stadion, waar de wedstrijdbeelden werden opgenomen. 

Zine-Eddine vond deze unieke ervaring ontzettend leerzaam. ‘’Het was een hele leuke ervaring om te zien hoe alles precies in z’n werk gaat. Leuk om van dichtbij mee te maken hoe een professionele productie van A tot Z tot stand komt.’’ En deze klus smaakt misschien wel naar meer voor de jonge Alphenaar. ‘’Sindsdien ben ik mij meer gaan verdiepen in het acteervak. Het lijkt mij wel leuk om een stapje verder te gaan met acteren. Daar was dit een goed begin van’’, zo vertelt hij enthousiast. 

De film 

I am Zlatan vertelt het verhaal van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović. Een film over zijn loopbaan, waarin hij bij topclubs onder contract stond zoals FC Barcelona, Paris Saint Germain en Manchester United, maar ook over zijn persoonlijke leven, waar hij als jongen uit een achterstandswijk in Malmö zijn droom achternaging. 

Het Nederlands Filmfonds is verantwoordelijk voor de opnames in Nederland. Distributeur September Film zal I am Zlatan volgend jaar uitbrengen in de bioscoop. Gijs Naber vertolkt de rol van Ajax-trainer Ronald Koeman in de film. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.