Pixabay

Alphenaren geven geld van stichting privé uit, aangehouden op verdenking van verduistering, oplichting en witwassen

De politie heeft afgelopen dinsdag 7 maart drie Alphenaren aangehouden. Dit omdat zij verdacht worden van verduistering, oplichting en witwassen.

“Het gaat om een 58-jarige man, zijn 55-jarige echtgenote en zijn 30-jarige dochter”, laat het Openbaar Ministerie weten. De man en de dochter hebben samen een stichting opgericht, waar zij beide bestuurders van zijn. “Geld dat donateurs aan de stichting hebben geschonken, is door de twee gebruikt voor privé-uitgaven”, aldus het OM. Ook de echtgenote van de man wordt verdacht van betrokkenheid.

Momenteel zitten de drie verdachten in beperking, zij mogen dus alleen contact leggen met hun advocaat. Daarom kan ook het OM op dit moment nog weinig melden over de inhoud van de zaak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.