Josh Walet

Alphenaren hebben vraagtekens bij afsluiting Rijndijk-Oost: “Wat als N11 dicht is?”

Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost zeven maanden lang afgesloten zijn. Dit vanwege onderhoudswerkzaamheden. Verkeer wordt via de N11 omgeleid. Maar wat als de N11 vast staat? BUKO Infrasupport geeft antwoord.

Het komt regelmatig voor: tijdens de spits vindt op de N11 een calamiteit plaats en de hele weg staat vast. Vanaf 6 februari zal dit een groter probleem zijn. Dan zal namelijk ook de Rijndijk-Oost afgesloten zijn. Alphenaren vragen zich af hoe zij, als ook de N11 dicht is, hun bestemming kunnen bereiken.

“Op het moment dan de N11 dicht is vanwege een calamiteit zal Rijkswaterstaat het verkeer grootschalig omleiden. Het lokale verkeer, wat zijn bestemming in Alphen aan den Rijn heeft, kan zijn bestemming bereiken via de lokale wegen. Voor het doorgaande verkeer zorgen wij dat de sluipwegen in de navigatiesystemen niet als alternatieve route aangegeven worden. Hierdoor kan lokaal verkeer doorgang vinden”, legt BUKO Infrasupport uit.

Alphenaren zijn hier echter niet volledig door gerustgesteld. Zo zijn mensen van mening dat bijvoorbeeld de Zijde in Boskoop ook volledig vast zal lopen vanwege de Hefbrug. “Waar mogelijk wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de beperkingen, maar niet alles is vooraf op te lossen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.