De Buurtcamping

Alphenaren kamperen komende zomer opnieuw in eigen buurt

Na een succesvolle eerste editie landt De Buurtcamping komende zomer opnieuw in Alphen aan de Rijn. Van 7 tot en met 9 juli kunnen buurtbewoners kamperen in hun eigen Weteringpark. Georganiseerd door en voor bewoners met een hart voor de buurt.

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Het lokale team van De Buurtcamping in Alphen aan de Rijn zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om De Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt. 

Wat is de Buurtcamping? 

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot een gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier worden allerlei soorten mensen met elkaar verbonden. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in een tijd waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie. 

Aanmelden als vrijwilliger? 

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting ‘De Buurt’. Het lokale team in Alphen aan de Rijn is al begonnen aan de organisatie maar kunnen jouw hulp zeker gebruiken!

Het lokale team bestaat op dit moment uit drie mensen. Graag willen zij het team uitbreiden met één of twee extra teamleden. Zij zijn specifiek op zoek naar een vrijwilligerscoördinator en een coördinator die contact legt met lokale organisaties, buurtverenigingen en lokale ondernemingen om samen te werken. 

Aanmelden hiervoor kan via https://debuurtcamping.nl/camping/alphen-aan-den-rijn/


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.