De Buurtcamping

Alphenaren kamperen komende zomer opnieuw in eigen buurt

Na een succesvolle eerste editie landt De Buurtcamping komende zomer opnieuw in Alphen aan de Rijn. Van 7 tot en met 9 juli kunnen buurtbewoners kamperen in hun eigen Weteringpark. Georganiseerd door en voor bewoners met een hart voor de buurt.

Sinds 2013 ontmoeten buurtbewoners verspreid over heel Nederland elkaar op De Buurtcamping. Samen bouwen zij de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Het lokale team van De Buurtcamping in Alphen aan de Rijn zoekt enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om De Buurtcamping te helpen organiseren voor en in hun eigen buurt. 

Wat is de Buurtcamping? 

Tijdens De Buurtcamping wordt het park bij jou in de buurt drie dagen lang omgetoverd tot een gezellige camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leren buurtbewoners elkaar tijdens een ontspannen vakantie in eigen stadspark beter kennen.

Op deze manier worden allerlei soorten mensen met elkaar verbonden. En dat is belangrijk, want we willen allemaal graag leven in een prettige buurt. Een buurt waarin je elkaar kent, waarin iedereen zich veilig voelt en waar we elkaar om hulp durven vragen. Juist in een tijd waarin we zo makkelijk langs elkaar heen leven. Een derde van de kampeerplekken zijn gereserveerd voor minima. Zo zorgen ze ervoor dat iedereen kan genieten van een zorgeloze vakantie. 

Aanmelden als vrijwilliger? 

Een Buurtcamping organiseer je natuurlijk niet alleen, maar met een team van mede buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting ‘De Buurt’. Het lokale team in Alphen aan de Rijn is al begonnen aan de organisatie maar kunnen jouw hulp zeker gebruiken!

Het lokale team bestaat op dit moment uit drie mensen. Graag willen zij het team uitbreiden met één of twee extra teamleden. Zij zijn specifiek op zoek naar een vrijwilligerscoördinator en een coördinator die contact legt met lokale organisaties, buurtverenigingen en lokale ondernemingen om samen te werken. 

Aanmelden hiervoor kan via https://debuurtcamping.nl/camping/alphen-aan-den-rijn/


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.