Josh Walet

Alphenaren kunnen donderdag weer naar de Bibliotheek, mét extra lange tijdsblokken

Eerder dan verwacht mogen de bibliotheken de deuren heropenen. Vanaf donderdag 20 mei is bij Bibliotheek Alphen niet alleen het afhaalloket geopend, maar mogen bezoekers ook weer naar binnen. Het ontvangen van bezoekers gaat bij Bibliotheek Alphen onder andere met extra lange tijdsblokken.

Oorspronkelijk maakte het openen van de bibliotheken pas onderdeel uit van de derde stap in het openingsplan van het demissionaire kabinet, maar is veranderd. Dit nadat de Tweede Kamer in een debat aandrong op het eerder openen van de bibliotheken. Vanaf donderdag 20 mei mogen de bibliotheken weer open.

Er gelden echter wel een aantal voorwaarden. Zo mag er maximaal één persoon per 25 m2 aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht bij een bezoek. Daarbij zijn groepen van maximaal twee bezoekers toegestaan. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit geldt echter niet voor kinderen tot en met 12 jaar en personen die op hetzelfde adres wonen.

Ruime tijdslots en afhaalloket

Hoe krijgt de opening vorm bij Bibliotheek Alphen? Een woordvoerder laat ons weten dat het ook in Alphen vanaf donderdag weer mogelijk is om de bibliotheek te bezoeken op reservering. “Helaas is het wel verplicht om een reservering te maken, dat is nog wel verplicht gesteld vanuit de overheid.” Het dragen van een mondkapje is ook nog verplicht.

Een spontaan bezoekje aan de bibliotheek is dus nog niet mogelijk, maar om bezoekers tegemoet te komen heeft Bibliotheek Alphen wel wat anders bedacht. “We hanteren lekker ruimte tijdsblokken van een paar uur, dus het is al wat vrijer dan de twintig minuten die het eerst was.” Verder geldt dat horecagelegenheid grand café KADE 10 nog niet open mag. “De bibliotheek is voor nu echt een ‘doorstroomlocatie’ en nog geen verblijfsplek.”

Vanwege een beperkt aantal bezoekers die toegelaten mogen worden, heeft Bibliotheek Alphen besloten om het afhaalloket voorlopig ook nog te laten blijven bestaan. “Als mensen online boeken reserveren en die op komen halen in de Bibliotheek, dan hoeven ze geen tijdslot te reserveren. Inleveren van boeken kan ook zonder tijdslot.”

Bibliotheek Alphen en Bibliotheek Boskoop zijn vanaf 20 mei geopend. De overige vestigingen openen op 25 mei weer hun deuren (Leimuiden uitgezonderd). De openingstijden worden nog niet verruimd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.