Josh Walet

Alphenaren kunnen donderdag weer naar de Bibliotheek, mét extra lange tijdsblokken

Eerder dan verwacht mogen de bibliotheken de deuren heropenen. Vanaf donderdag 20 mei is bij Bibliotheek Alphen niet alleen het afhaalloket geopend, maar mogen bezoekers ook weer naar binnen. Het ontvangen van bezoekers gaat bij Bibliotheek Alphen onder andere met extra lange tijdsblokken.

Oorspronkelijk maakte het openen van de bibliotheken pas onderdeel uit van de derde stap in het openingsplan van het demissionaire kabinet, maar is veranderd. Dit nadat de Tweede Kamer in een debat aandrong op het eerder openen van de bibliotheken. Vanaf donderdag 20 mei mogen de bibliotheken weer open.

Er gelden echter wel een aantal voorwaarden. Zo mag er maximaal één persoon per 25 m2 aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht bij een bezoek. Daarbij zijn groepen van maximaal twee bezoekers toegestaan. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit geldt echter niet voor kinderen tot en met 12 jaar en personen die op hetzelfde adres wonen.

Ruime tijdslots en afhaalloket

Hoe krijgt de opening vorm bij Bibliotheek Alphen? Een woordvoerder laat ons weten dat het ook in Alphen vanaf donderdag weer mogelijk is om de bibliotheek te bezoeken op reservering. “Helaas is het wel verplicht om een reservering te maken, dat is nog wel verplicht gesteld vanuit de overheid.” Het dragen van een mondkapje is ook nog verplicht.

Een spontaan bezoekje aan de bibliotheek is dus nog niet mogelijk, maar om bezoekers tegemoet te komen heeft Bibliotheek Alphen wel wat anders bedacht. “We hanteren lekker ruimte tijdsblokken van een paar uur, dus het is al wat vrijer dan de twintig minuten die het eerst was.” Verder geldt dat horecagelegenheid grand café KADE 10 nog niet open mag. “De bibliotheek is voor nu echt een ‘doorstroomlocatie’ en nog geen verblijfsplek.”

Vanwege een beperkt aantal bezoekers die toegelaten mogen worden, heeft Bibliotheek Alphen besloten om het afhaalloket voorlopig ook nog te laten blijven bestaan. “Als mensen online boeken reserveren en die op komen halen in de Bibliotheek, dan hoeven ze geen tijdslot te reserveren. Inleveren van boeken kan ook zonder tijdslot.”

Bibliotheek Alphen en Bibliotheek Boskoop zijn vanaf 20 mei geopend. De overige vestigingen openen op 25 mei weer hun deuren (Leimuiden uitgezonderd). De openingstijden worden nog niet verruimd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.