Speeltuin Vreugdeoord

Alphenaren missen leuke, nieuwe speeltuinen in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een bruisende stad, bekend om Vogelpark Avifauna en het Archeon. Hoewel er veel te doen is in Alphen zijn er toch nog dingen die Alphenaren missen. Maar wat is dat precies? Om dat uit te zoeken ging Alphens.nl de straat op.

Op straat sprak Alphens.nl twee dames aan en stelde de vraag of er iets is wat zij missen in Alphen aan den Rijn. Dit kan iets zijn wat Alphen nog niet heeft, maar het kan ook iets zijn wat er vroeger wel was en nu niet meer. Over deze vraag moesten de twee wel even nadenken. “Zo dat is zeker een lastige vraag”, beginnen de dames. Maar na even nadenken kwamen de dames met een antwoord op deze vraag. Zij lieten weten leuke speelplekken voor kinderen te missen.

“Vaak een beetje saai”

“Wat meer leuke speeltuintjes voor de kinderen, dat mis je wel”, begint één van de twee dames op straat. De ander vult aan: “Ja, want als er speelplekken zijn, dan zijn ze vaak een beetje saai en klein.” Vooral in het centrum worden door de twee speelplekken gemist, met zitplekken voor de ouders. “Als je een koffie to-go haalt wil je soms gewoon even zitten, en dan zou het leuk zijn als je kind daar dan even kan spelen.”

In Alphen aan den Rijn zijn wel een aantal grote speeltuinen voor kinderen. Zo heb je Vreugdeoord en Kindervreugden. Hier kun je klimmen, glijden, schommelen en nog veel meer. “Maar daar ga je natuurlijk niet eventjes snel naartoe om die kinderen snel te laten spelen. Daar moet je echt de tijd voor hebben”, vertelt één van de dames op straat. Daarbij is de toegang tot Vreugdeoord en Kindervreugden, als je nog geen lid bent van de vereniging, niet gratis.

Maar een leuke, nieuwe speeltuin in de buurt is er niet echt, geven de dames aan. Sinds kort is er wel een futuristisch speeltoestel in het Europapark geplaatst genaamd ‘Yalp Sona’. Dit is een pratende groene boog die werkt op zonne-energie. Het toestel kostte wel € 45.000. De vrouwen vragen zich daarom af waarom de gemeente zoveel geld uit heeft gegeven voor één speeltoestel, in plaats van het vernieuwen van een speeltuin. “Het Europapark was echt al leuk genoeg”, aldus de vrouwen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.