Advertorial Gemeente

Alphenaren niet blij met verhoging parkeervergunning

Inwoners van Alphen aan den Rijn hebben deze week een brief ontvangen over de verlenging en verhoging van de parkeervergunningen. Alphenaren zijn niet blij met de nieuwe tarieven van de parkeervergunningen.

"De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de businesscase parkeren, die door de raad is vastgesteld. De maatregelen worden nu gefaseerd ingevoerd, waaronder een aanpassing van de tarieven voor parkeervergunningen", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Hier is in de pers uitgebreid aandacht aan besteed."

Een Alphenaar doet zijn beklag op social media. "Vanmorgen viel de brief van ParkeerService op de mat. Of ik even 60 euro wil betalen voor de parkeervergunning. Vorig jaar was deze 36 euro, maar de gemeente verhoogt het tarief met bijna honderd procent!" Zijn beklag krijgt veel bijval van bewoners met een parkeervergunning. 

De gemeente geeft aan dat deze vergelijking niet helemaal klopt. Bij de huidige tarieven is de eerste auto 36 euro per jaar, de tweede ook 36 euro. Voor drie of meer auto's wordt een bedrag van 200 euro gehanteerd. Bij de nieuwe tarieven kost een vergunning voor één auto 40 euro, voor een tweede auto 60 euro en voor een derde auto 80 euro.  "Mensen met twee auto's betalen dus straks 100 euro ipv 72 euro. Mensen met drie auto's betalen straks 180 euro in plaats van 272 euro."

Overigens snapt niet iedereen de ophef. "Dit is al twee jaar bekend bij de gemeente", reageert iemand. Een ander zegt: "We zijn er inmiddels aan gewend maar ik moet toegeven dat 36 euro voor een jaar parkeren in het centrum niet al te duur is. Dat moet je een Amsterdammer vertellen.."

Bezoekerspas
Houders van een parkeervergunning konden tot nu toe gebruik maken van een bezoekerspas. Vanaf 1 juni, wanneer de nieuwe tarieven ingaan, vervalt de bezoekers pas en moeten inwoners binnen de vergunningszone het kenteken van hun bezoekers online doorgeven.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 11:17

Podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen

Van Keeken is naast specialist in schoenkennis ook ervaren in verhelpen en voorkomen van voetproblemen. Sophie start haar eigen podologiepraktijk in het vernieuwde Van Keeken Schoenen in Alphen aan den Rijn.   

Evenementen vandaag 10:28

Ladies Night ‘Say yes to the dress’ in Alphense centrum

Dames uit Alphen en wijde omgeving, zet vrijdagavond 27 september een groot kruis in jullie agenda’s en regel oppas voor kinderen, huisdieren en mannen. Want Alphen aan den Rijn, en dan vooral de winkeliers in het Alphense centrum, maakt zich op voor de vierde Ladies Night.  

Natuur en recreatie vandaag 09:24

Een eigen IreneBos voor 80-jarige prinses

Op maandag 16 september heeft het NatuurCollege in het kader van de tachtigste verjaardag van haar voorzitter, prinses Irene, een ode aan de natuur gebracht in Carré, Amsterdam. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn bieden de prinses, in aansluiting hierop, haar eigen IreneBos als dank voor haar inzet voor de bomen en natuur.

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.