Advertorial Gemeente

Alphenaren niet blij met verhoging parkeervergunning

Inwoners van Alphen aan den Rijn hebben deze week een brief ontvangen over de verlenging en verhoging van de parkeervergunningen. Alphenaren zijn niet blij met de nieuwe tarieven van de parkeervergunningen.

"De nieuwe tarieven zijn het gevolg van de businesscase parkeren, die door de raad is vastgesteld. De maatregelen worden nu gefaseerd ingevoerd, waaronder een aanpassing van de tarieven voor parkeervergunningen", aldus een woordvoerster van de gemeente. "Hier is in de pers uitgebreid aandacht aan besteed."

Een Alphenaar doet zijn beklag op social media. "Vanmorgen viel de brief van ParkeerService op de mat. Of ik even 60 euro wil betalen voor de parkeervergunning. Vorig jaar was deze 36 euro, maar de gemeente verhoogt het tarief met bijna honderd procent!" Zijn beklag krijgt veel bijval van bewoners met een parkeervergunning. 

De gemeente geeft aan dat deze vergelijking niet helemaal klopt. Bij de huidige tarieven is de eerste auto 36 euro per jaar, de tweede ook 36 euro. Voor drie of meer auto's wordt een bedrag van 200 euro gehanteerd. Bij de nieuwe tarieven kost een vergunning voor één auto 40 euro, voor een tweede auto 60 euro en voor een derde auto 80 euro.  "Mensen met twee auto's betalen dus straks 100 euro ipv 72 euro. Mensen met drie auto's betalen straks 180 euro in plaats van 272 euro."

Overigens snapt niet iedereen de ophef. "Dit is al twee jaar bekend bij de gemeente", reageert iemand. Een ander zegt: "We zijn er inmiddels aan gewend maar ik moet toegeven dat 36 euro voor een jaar parkeren in het centrum niet al te duur is. Dat moet je een Amsterdammer vertellen.."

Bezoekerspas
Houders van een parkeervergunning konden tot nu toe gebruik maken van een bezoekerspas. Vanaf 1 juni, wanneer de nieuwe tarieven ingaan, vervalt de bezoekers pas en moeten inwoners binnen de vergunningszone het kenteken van hun bezoekers online doorgeven.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:33

Getuigen gezocht voor inbraak Viswinkel Fizzi Herenhof

Op dinsdag 25 februari is er tussen 23:00 en 00:00 uur ingebroken bij Viswinkel Fizzi in winkelcentrum De Herenhof. “We zijn geschrokken en hopen dat de daders snel worden opgepakt.”

Advertorial Cultuur vandaag 13:19

The Great Composers bij Parkvilla

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Vier samen met Parkvilla het Beethoven-jaar met de geweldige documentaireserie ‘The Great Composers’ over de grootste componisten aller tijden. 

Gemeente vandaag 11:50

Proef Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Wie een huis of bedrijfspand laat bouwen, stelt eisen aan de uitvoering. Zoals een laag energieverbruik en een juiste luchtvochtigheid. Bij oplevering kan blijken dat deze eisen niet altijd goed zijn uitgevoerd. Klanten kunnen last krijgen van gebreken als een constructiefout, brandonveilige situatie, lekkage of slecht functionerende ventilatie.