Winkelcentrum Ridderhof

Alphenaren over renovatie Ridderhof: “Eindelijk!”

Na jarenlange speculatie en overleg zal de renovatie van de Ridderhof deze maand eindelijk beginnen. De gemeente hoopt dat de verbouwing bij zal dragen aan de ontwikkeling van de wijk. Maar wat vinden buurtbewoners daar zelf van? Alphens.nl zocht het voor je uit.

Op 11 januari vond de informatiemarkt over de renovatie van de Ridderhof plaats. Veel buurtbewoners waren aanwezig om meer te weten te komen over de ontwikkelingen van het winkelcentrum. Zo vroegen inwoners zich af wat er precies ging gebeuren en wanneer dit op de planning staat. Ook stonden meerdere bewoners Alphens.nl te woord om te vertellen wat zij van de nieuwe plannen vinden.

Lees ook: Drukbezochte informatiemarkt Ridderhof: winkelcentrum eind 2024 volledig gerenoveerd.

“Eerst zien, dan geloven”

Eén van de aanwezigen begon met vertellen dat zij inmiddels al zo’n 25 jaar in de wijk woont. “Ik wacht al jaren”, vertelt ze. “Maar eerst zien, dan geloven. Het is niet de eerste keer dat ze verbouwplannen hebben.” Wel vindt ze dat de tekeningen er goed uit zien. “Het oogt gezelliger, en dat is ook wel nodig. De wijk is een hechte wijk, maar dat komt niet terug in het huidige winkelcentrum. Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat de buurt wat beter op de kaart komt in Alphen.”

“De uitstraling wat opknappen”

Een ander laat weten blij te zijn met het opknappen van de buitenruimte. “Het winkelcentrum zelf maakt me eigenlijk niet zo veel uit. De winkels waar ik heen wil zijn er, en zullen ook blijven”, begint de man. “Ik vind het wel fijn om te zien dat ze de uitstraling wat opknappen en dat er meer groen komt. Ik ben graag in de natuur en ik fiets graag, dus ik ben zeker voorstander van de nieuwe bankjes en extra fietsparkeerplekken.”

“Eindelijk”

Vervolgens komt een man aan het woord. “Eindelijk”, begint hij. “Ik kan eigenlijk niets anders zeggen. Ik vind dat de tekeningen er fantastisch uit zien en dat alles beter is dan hoe het nu is. Na het verschrikkelijke incident ruim 10 jaar geleden is het nooit meer een sfeervolle plek geweest”, aldus de man. Ook hij vindt dat dit een bijdrage zal leveren aan de wijk. “Ik hoop gewoon dat mensen de Ridderhof en de wijk anders gaan zien zodra het er wat beter uitziet. Want er is echt niets mis met deze buurt.”

“Niet zo veel vertrouwen”

De laatste vrouw begint over haar verwachtingen van de verbouwing van het winkelcentrum. “Ik heb er niet zo veel vertrouwen in, als ik eerlijk mag zijn”, begint ze. Tijdens de renovatie zal in fases gewerkt worden, en zal de Ridderhof openblijven. “Ik weet niet hoe ze dat op een veilige manier willen doen. Er komen veel mensen die slecht ter been zijn, zoals ik, die met een rollator lopen. Je kan met een rollator niet overal langs of overheen. Ik hoop dat ze daar aan gedacht hebben, want ik wil wel nog mijn boodschappen blijven doen.”

Facebook

Ook op facebook hadden veel mensen wat te zeggen over de verbouwplannen. “En dat kan allemaal wel, een winkelcentrum verbouwen of vernieuwen, maar woningen creëren, ho maar hè”, zo schrijft iemand op Facebook. Een ander denkt dat van de Ridderhof niets meer te maken valt. “Voor de hoeveelste keer? Jammer dat dit winkelcentrum op een voormalig kerkhof gebouwd is. Mislukt het daarom zo vaak om er iets blijvends van te maken?”

Maar er zijn ook mensen die wel vertrouwen hebben in de nieuwe plannen en blij zijn dat het winkelcentrum gerenoveerd gaat worden. Zo reageert iemand: “Dat winkelcentrum heeft echt renovatie nodig dus, goed nieuws.” Een ander laat weten ook blij te zijn met de plannen voor nieuwe Ridderhof. “Goed voor Ridderveld. Doordachte ontwikkeling met lekker veel licht inval, goede routing”, aldus de man.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.