Alphenaren slaan de handen ineen met De 400 van Energy4All

Op 22 juni 2019 vindt de unieke “400 van Energy4All fietstocht” plaats. Een tocht van 400 km rond het IJsselmeer met circa 50 wielrenners met start en finish in Alphen aan den Rijn. Initiatiefnemers Marcel Corts en Richard Vlasman uit Alphen aan den Rijn vragen met deze tocht aandacht voor de Stichting Energy4All en energiestofwisselingsziekten. Daarnaast willen zij geld ophalen voor onderzoek en de ontwikkeling van een medicijn. Op dit moment bestaat er namelijk nog geen medicatie tegen deze slopende ziekte.

Missie
Marcel Corts is mede-initiatiefnemer van de “400 van Energy4All”. Zijn dochter Karlijn van 12 heeft een energiestofwisselingsziekte. Marcel: “Mijn missie is om niet machteloos toe te moeten kijken, maar aandacht te geven aan deze ziekte en aan de Stichting Energy4All. Daarnaast wil ik een groot sponsorbedrag ophalen die ten goede komt aan het ontwikkelen van medicatie. De “400 van Energy4All” is een ode aan alle patiënten met deze ziekte!”.

Daarom doe je mee
Richard Vlasman licht toe waarom hij denkt dat mensen meedoen aan De 400 van Energy4All: “Je zoekt een fietsuitdaging voor 2019, een doel om voor te trainen, om naar uit te kijken. Daar past deze volledig verzorgde fietstocht van 400 km perfect bij. En natuurlijk het meest belangrijke, je wilt Karlijn en medepatiëntjes helpen. Helpen aan een medicijn tegen deze vreselijke energiestofwisselingsziekte, zodat zij op een relatief normale wijze kunnen spelen, groeien en genieten.” Aanmelden voor deze unieke tocht kan via https://actie.energy4all.nl/project/de-400-van-energy4all

Donaties
Om de onderzoeken naar energiestofwisselingsziektes te kunnen blijven financieren, zijn donaties nodig. De 50 wielrenners hebben een streefbedrag van €70.000 in gedachten. Dit hopen zij op te halen door zich als fietser of team te laten sponsoren. Daarom is er een speciale actiepagina waar elk team en elke fietser te vinden is. Via iDeal kun je snel en veilig elk gewenst bedrag doneren aan een team of fietser naar keuze. Zit er geen bekende fietser tussen, maar wil je dit initiatief toch steunen? Ook dan kun je een donatie aan dit project doen via de actiepagina https://actie.energy4all.nl/project/de-400-van-energy4all 

Blijf op hoogte
Blijf wekelijks op de hoogte van de ontwikkelingen van De 400 van Energy4All via https://www.facebook.com/400vanEnergy4All


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.