Alphenaren sparen ruim 100.000 kilo PMD per maand!

Op 1 september 2014 opende wethouder Tseard Hoekstra de eerste ondergrondse container voor het sparen van PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken). Sindsdien hebben heel veel gezinnen PMD stickers gekregen op hun bruine container voor PMD. In de kernen sparen we PMD met de PMDspaarzakken.

Samen sparen we maandelijks met alle inwoners van Alphen meer dan 100.000 kilo PMD. Dat is ongeveer 1 kilo per inwoner per maand. Daarmee besparen we ook ongeveer 1 kilo restafval per inwoner per maand. Dat is een geweldig resultaat. Maar er zit nog steeds heel veel PMD in het restafval. En nog veel papier. En GFT. En Glas. En grof afval. Allemaal grondstoffen die apart gespaard kunnen worden om zo kosten te besparen en het milieu te sparen. Doe mee; spaar PMD! En GFT! En Glas. Grondstoffen sparen werkt. Ook voor u!

Heeft u vragen, opmerkingen, tips of ideeën? Kijk dan op www.alphenaandenrijn.nl/pmd of mail dan naar gemeente@alphenaandenrijn.nl of bel 140172.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.