Op 10 en 11 maart vond de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats. Op die dagen organiseerde het Oranje Fonds de landelijke actie NLdoet. Ook in Alphen aan den Rijn droegen veel mensen hun steentje bij en hielpen verschillende organisaties.

Op 10 maart werd bij het IVN en bezoekerscentrum De Veenweiden een actie georganiseerd. 19 leerlingen van het Groene Hart meldden zich om de nieuwe moestuinbakken met aarde te vullen en een aantal paden van schelpen te voorzien. “Respect voor al deze jongeren die zich zonder morren hebben ingezet om werk te doen waar de tuinploeg anders drie werkochtenden mee bezig zouden zijn”, aldus de organisatie.

Op 11 maart werd door Alphenaren in het Kabouterbos schoongemaakt. “Zaterdagochtend was het heerlijk toeven en werken in het Kabouterbos naast het bezoekerscentrum De Veenweiden. Om 10:00 uur hadden zich 15 volwassenen en 14 kinderen gemeld om ons te helpen”, begint de organisatie. De kinderen werden verzocht alle kabouters te verzamelen. “Er werd gesopt, gepoetst, gesjouwd, gezaagd en de was werd opgehangen. Resultaat: een heerlijk opgeruimd bos waar het weer goed toeven is.”

Ook in buurttuin de Schittering werd door veel Alphenaren een handje geholpen. Deze tuin heeft als doel mensen samen te brengen. Ook zal de Schittering een educatief karakter krijgen en dient de tuin als voorbeeld van de mogelijkheden in de gemeente. Tijdens de NLdoet dag werd door inwoners geholpen met het aanleggen van de tuin. “Iedereen bedankt voor een fantastische NLdoet dag”, aldus de organisatie.