Josh Walet

Alphenaren verdeeld over Europapark als definitieve locatie Koningsdagkermis

Afgelopen jaar vond de Koningsdagkermis voor het eerst plaats in het Europapark in Alphen aan den Rijn. Na evaluatie van de gemeente heeft het college besloten dat ook aankomende jaren de kermis rondom Koningsdag in het Europapark plaats zal vinden. Maar wat vindt de Alphenaar daar eigenlijk van? Alphens.nl zocht het voor je uit.

Volgens de burgemeester is de locatie zeer geschikt omdat er in de omgeving veel gezinnen met kinderen wonen. Ook waren er relatief weinig klachten tijdens Koningsdag 2022. De veertien klachten die binnen zijn gekomen gingen vooral over de grote attracties. De gemeente laat weten de hoge attracties met veel licht en geluid dit jaar op een andere plek te plaatsen. Alphenaren zijn verdeeld over het Europapark als nieuwe locatie.

“Gezellig”

Meerdere Alphenaren laten weten het leuk te vinden als de Koningsdagkermis naar Kerk en Zanen komt. “Super!! Gezellig”, laat iemand weten op Facebook. Een ander is het daar mee eens: “Gezellig hoor, laat maar komen.” Ook denken velen dat deze locatie goed is voor de wijk. “Beetje leven in de brouwerij hier in kerk en Zanen”, aldus een bewoner.

“Om te janken”

Niet iedereen is het echter eens met de nieuwe locatie. Zo vindt een bewoner van het centrum dat een kermis als deze in het Alphense centrum hoort, niet in een woonwijk. “Verhuis ik richting centrum voor de reuring, komt de reuring niet meer terug.” Ook menig bewoner van Kerk en Zanen is niet blij met het Europapark als locatie voor de Koningsdagkermis. “Om te janken”, schrijft een bewoner op Facebook.

“Meer attracties”

Verder hebben Alphenaren een mening over hoe het dit jaar beter kan. Zo vonden veel inwoners dat de attracties te dicht bij woningen stonden. “Houd het in het Europapark en niet op de straat voor de appartementen langs de Evenaar”, zo laat een bewoner weten. "Locatie prima, maar verspreid het meer over het grasveld. Ik vond het zo gestroomlijnd staan op straat. Net alsof je op een markt loopt", aldus een ander.

Ook vonden veel mensen de kermis in 2022 kleiner dan eerdere edities. “Wel iets meer attracties dan vorig jaar graag”, zo schrijft iemand. “Het grasveld is nog groot zat om wat op te zetten.” De gemeente laat weten maatregelen te treffen om meer attracties te kunnen plaatsen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Muziek vandaag 09:13

Harmonie Arti brengt weer muzikale kerstgroeten

Een hartverwarmende kerstgroet aan de deur van een dierbare, buur of verre vriend. Harmonie Arti Alphen staat weer klaar om muzikale kerstgroeten op bestelling te brengen in de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Tegen een vrijwillige bijdrage brengt een ensemble in stijl vrolijke kerstliedjes en een kaartje voor diegene die wel wat extra aandacht kan gebruiken of die alles al heeft behalve een kerstserenade. 

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.