Josh Walet

Alphenaren vinden dat kerstboom op Rijnplein ballen mist

De kerstboom bij het Rijnplein mist decoratie volgens Alphenaren. Een Alphenaar kreeg op haar oproep op Facebook, om de kerstboom met zijn allen te versieren, veel positieve reacties. Veel Alphenaren zijn het met haar eens dat de kerstboom ballen mist.

Volgens Alphenaren staat de grote kerstboom op het Rijnplein er maar ‘treurig’ bij. Er hangen alleen wat lichtjes in en er hangt nog een rood lintje aan wat lijkt op een prijskaartje. Een Alphenaar zegt: "kijk eens naar de boom in Gouda." Daar staat een vol versierde kerstboom.

Een Alphenaar kwam op het idee om Alphenaren op te roepen om zelf de boom te versieren. “Als iedere voorbijganger er nu eens een bal inhangt, dan versieren we hem met zijn allen!”, laat een andere Alphenaar weten in een reactie onder een Facebookbericht.  

Saamhorigheid

"Misschien is het een herinneringsboom? Dan kun je er een item inhangen die je doet denken aan iemand die is overleden", laat iemand weten in een Facebookreactie. Bij de kerstboom op het Rijnplein is inmiddels de eerste kerstbal opgehangen. Dit is iets wat je met zijn allen kan doen en zorgt voor een stukje saamhorigheid. 

Centrummanager Marc Krimpenfort is wat huiverig bij het idee. Hij had het liefste gewild dat mensen zich bij hem melden, zodat er veiligheid gegarandeerd kan worden. Toch kan hij zich vinden bij het idee, zolang de gemeente geen bezwaar heeft.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.