Alphens

#AlphenFeest zorgt voor gezelligheid in het centrum op de derde woensdag van september

Een rondrijdende poffertjeskraam, straatmuzikanten in elke straat en volop aanbiedingen in winkels en horecagelegenheden. #AlphenFeest, dat in het leven was geroepen omdat de Alphense Jaarmarkt niet door kon gaan, zorgde voor gezellige drukte in het centrum van Alphen.

Normaal gesproken vindt in Alphen op de derde woensdag van september de Alphense Jaarmarkt plaats. Met 700 kramen, diverse podia, terrassen en een portie gezelligheid is het de grootste jaarmarkt van Nederland. Het coronavirus gooide dit jaar echter roet in het eten. Met duizenden mensen die jaarlijks de Alphense Jaarmarkt bezoeken, was het onmogelijk om het evenement doorgang te laten vinden.

Maar op initiatief van Stichting Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen (VOC) werd er een alternatief bedacht, zodat de traditionele feestdag niet zomaar aan ons voorbij zou gaan: #AlphenFeest. “Alphenaren zijn gewend om op de derde woensdag van september een feestdag te hebben. Dit wilden we daarom op een andere manier door laten gaan, zodat er op die dag nog wel wat in het centrum te beleven is”, zo vertelde centrummanager Marc Krimpenfort eerder.

Geslaagde dag met gezellige drukte

En het bleek een geslaagde dag. Een enthousiaste Krimpenfort vertelt: “We kunnen echt spreken van een succes. Het was gezellig druk in het centrum. In de winkelstraten liepen aardig wat mensen en op de terrassen zaten ook veel mensen te genieten van de zon. Horecagelegenheden zijn dan ook net als de winkeliers tevreden over het verloop van de dag.”

Daarnaast konden Alphenaren ook genieten van de traditionele marketentsterkoek, konden liefhebbers zich uitleven op de Alphense kermis en was er muzikaal vertier van diverse straatmuzikanten. “De straatmuzikanten staan normaal nooit op de Alphense Jaarmarkt, maar ze hebben het allemaal zo leuk gevonden dat we dit er eigenlijk wel in moeten houden. Stel dat we dit evenement nog een keer organiseren, dan zullen er zeker meer straatmuzikanten zijn.”

Ook de drukte was volgens Krimpenfort goed. “Het is natuurlijk niet zo druk als de normaal op de derde woensdag van september, maar dat is gezien het coronavirus natuurlijk ook niet mogelijk. Wel merkten we dat er beduidend meer bezoekers waren dan op een drukke zaterdag. Het mooie weer speelde hierin natuurlijk ook mee.” Daarnaast bleven klachten omtrent corona ook uit. “Al met al een zeer geslaagde dag”, besluit Krimpenfort.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.