AlphenLinkt

#AlphenKleurt voor ouderen en verzorgenden

Deze dagen kunnen ouderen en verzorgenden wel wat extra kleur in hun leven gebruiken. Daarom hebben AlphenLinkt en kinderopvang Junis de actie #AlphenKleurt in het leven geroepen.

Op dit moment kunnen ouderen niet naar buiten en ook wordt bezoek aan ouderen afgeraden omdat zij een verhoogd risico lopen als zij corona krijgen. Verzorgenden werken daarnaast keihard om het die ouderen tóch naar de zin te maken en om coronapatiënten beter te maken. 

Om te laten zien dat iedereen aan hen denkt, hebben kinderopvangorganisatie Junis en het citymarketinginitiatief #AlphenLinkt de handen ineengeslagen en een de actie #AlphenKleurt opgezet.

Lieke en haar dochter Anna kleuren iedere dag een tekenplaat. “Net als alle andere scholen in Nederland is Anna’s school dicht en Anna zoekt leuke activiteiten om te doen. We hebben bedacht dat we van het kleuren een challenge maken: iedere dag kleurt Anna een tekenplaat en die sturen we de ene keer naar een oudere, de volgende keer naar een verzorgende. Zo is Anna lekker druk bezig, kan ik in de tussentijd aan het werk en maken we iedere dag iemand blij!” 

Kleurplaten kun je downloaden op www.alphenkleurt.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.