Alphens bedrijf produceert volop desinfecterende handgels voor Nederlandse markt

Momenteel zijn er zogenaamde ‘ontsmettende’ handgels in omloop die tegen hele hoge prijzen worden aangeboden. Edwin Lapré, eigenaar van het Alphense bedrijf The Feel Good Company, waarschuwt hiervoor. “Ze spelen met de gezondheid van anderen.”

Topdrukte

Het Alphense bedrijf The Feel Good Company produceert momenteel in het buitenland meer dan 200.000 desinfecterende handgels voor drogisten en apotheken om de winkels van DA en Douglas in Nederland dagelijks te bevoorraden.

“Het is momenteel topdrukte en er wordt met alle medewerkers hard gewerkt om vanuit buitenlandse fabrieken dit te importeren en transport te regelen door landen waar een totale lockdown van kracht is”, vertelt eigenaar Edwin Lapré. Ook worden er de aankomende weken volop nieuwe producties ingepland om aan de aanhoudende overgrote vraag te voldoen zolang het mogelijk is.

Woekerprijzen

“We leveren de handgels nagenoeg net boven kostprijs richting drogisterijketens en groothandels om het betaalbaar te maken voor iedereen. Echter, tot onze grote frustratie zien we malafide bedrijfjes en cowboys in de markt die zogenaamde ‘ontsmettende’ handgels tegen woekerprijzen aanbieden. Deze handgels bevatten geen ingrediënten en alcoholpercentages die echt ontsmettend werken. Ze spelen met de gezondheid van anderen”, aldus Lapré.

Leveringen

Aankomende week verwacht The Feel Good Company weer een levering van 70.000 handgels. Deze handgels zijn nu al verkocht. Bij binnenkomst worden de handgels direct aan distributiecentra en zelfstandige drogisten geleverd. Zolang productie en transport mogelijk is vanuit het buitenland, zijn de volumes tot medio april al gereserveerd door de drogisterijketens.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Eten en drinken vandaag 09:23

WIN twee tegoedbonnen van El Caballo ter waarde van €50!

Bij El Caballo kun je genieten van de authentieke Argentijnse keuken. Heb jij zin in een avondje lekker uiteten? Doe mee met de winactie en maak kans op een van de twee tegoedbonnen ter waarde van €50!  

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.