Alphens Bevrijdingsfestival stopt waarschijnlijk

Het Alphens Bevrijdingsfestival, dat inmiddels een aantal succesvolle edities achter de rug heeft, gaat waarschijnlijk stoppen. Er is te weinig geld om het gratis festival op het Rijnplein goed te kunnen organiseren.

Met relatief weinig middelen is het tot nu toe gelukt om het festival te organiseren met goedkope, maar toch interessante lokale en landelijk bekende artiesten. Het publiek wist de festivals ook te waarderen, want met vele duizenden waren jong en oud op 5 mei op het Rijnplein te vinden. 

Hoewel het festival inmiddels in de top 20 van Nederland staat en artiesten elkaar 'Alphen' aanbevelen om de goede voorzieningen (theater Castellum) en de goede sfeer, laat de gemeente weten dat het onvoldoende bijdraagt aan de citymarketingdoelstellingen. De subsidie is hierdoor meer dan gehalveerd. Uit andere fondsen voor cultuur of popmuziek is geen geld beschikbaar.

Bijdrage
Horecaonderneming De Zaak doet jaarlijks een grote bijdrage in ruil voor exclusieve verkoop op het plein. Andere horeceondernemingen, die ook voordeel hebben van de vele bezoekers, doen echter geen directe bijdrage. Overigens betalen ondernemers in het centrum wel BIZ-belasting, die juist bedoeld is voor collectieve evenementen en voorzieningen zoals de intocht van Sinterklaas, de kerstverlichting en mogelijk het Alphens Bevrijdingsfestival. De overkoepelende organisatie is echter niet bereid meer dan een symbolisch bedrag te betalen.

Tekort
Het festival is toegankelijk voor iedereen, op een dag dat de vrijheid gevierd wordt. Daarom zijn er in tegenstelling tot andere evenementen, geen inkomsten uit kaartverkoop. Per saldo is er nog steeds zo'n groot tekort, dat het evenement volgend jaar geen doorgang vindt. "Misschien is Alphen toch te klein voor zoiets", aldus de zwaar teleurgestelde penningmeester.   

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.