Alphens Boys strandt op 2-2

Het was opnieuw even slikken voor Alphense Boys. Ook de tweede thuiswedstrijd in de Hoofdklasse B kon zondagmiddag ondanks een stevig veldoverwicht niet in winst worden omgezet. De Boys strandde tegen RKSV Minor op 2-2. Voor de Limburgse gasten, debutant op dit niveau, voelde dat als een zege, voor Alphense als verlies.

“Als je bovenaan wilt meedoen, en dat willen wij, dan moet je deze wedstrijden winnen”, zei trainer Hein van Heek in de aanloop naar het duel met Minor. Als dat dan niet lukt, is dat een tegenvaller. Na een uur spelen zag het er goed uit voor de roodwitten. De eerste helft en ook het kwartier na rust, toonde de Boys zich de beter voetballende ploeg en de goal leek slechts een kwestie van tijd. Weliswaar kregen ook de gasten voor rust enkele riante mogelijkheden, vooral door te laconiek en te slordig verdedigen. Verder was vooral tegenhouden het parool voor Minor. Met enkele pittige overtredingen trachtte de visite met name het spel van Lilinho Martins Da Silva te ontregelen.

Uiteindelijk moest Alphense Boys een uur voetballen tot het doelpunt viel, waar niemand verbaasd over was. Het voorbereidende werk was van Wessel Meiring en Patrick Krop stond op de goede plek om af te ronden. Het leek een bevrijdende treffer, maar dat was niet het geval. Opeens bleek Minor wel degelijk aardig te kunnen voetballen en drie minuten later stond het alweer gelijk. Omar el Achkar mocht door de defensie slalommen en ook nog eens vrij probleemloos afronden.

Tien minuten later kwam zelf de 1-2 op het scorebord. Keeper Tim van der Linden moest zich in tweede instantie gewonnen geven bij een inzet van Adnane Gharssalaoui. In de tussentijd had Thom Nouwens een schuiver net naast zien gaan, maar had Van der Linden ook al de bal boven op de lat horen gaan.

In de 80-ste minuut kwam Alphense Boys met inmiddels heel wat aanvallers in de ploeg verdiend op 2-2. Patrick Krop kopte uit een voorzet van invaller Mike Bavelaar de gelijkmaker rakelings langs de binnenkant van de paal; alweer de vierde treffer van Krop. Vanaf dat moment had Minor niets meer te vertellen, maar de 3-2 bleef uit, ondanks grote mogelijkheden van invallers Stanley Mailoa en Thijs Hoogenboom. Op de valreep, in de zevende minuut van de extra tijd, was er ook nog een grote kans voor Wessel Meiring, maar die vond doelman Lennart Quaden op zijn weg.

In de Hoofdklasse B staan na vandaag drie ploegen nog zonder puntverlies bovenaan. Eén daarvan is Groene Ster, komende zondag de tegenstander (uit) van de Boys.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.