Brandweer Cadzand
Calamiteiten

Alphens gezin opgeschrikt door brand in kinderwagen

In het Zeeuwse Nieuwvliet-Bad kreeg een Alphens gezin afgelopen zondag de schrik van hun leven. Het jonge gezin was op vakantie in Zeeland toen er plotseling brand ontstond in de kinderwagen.

De brand werd veroorzaakt door gekleurde stenen die de kinderen mee hadden genomen van het strand. De ouders hadden de stenen in het mandje van de kinderwagen gelegd, niet wetend dat het fosforstenen betrof. De stenen vatten spontaan vlam en in korte tijd stond de kinderwagen in brand. De brandweer heeft na het blussen de woning gecontroleerd en alle spullen die in aanraking waren gekomen met de fosforstenen buitengezet. Niemand raakte gewond bij de brand. Het AD meldt dat het gezin direct is teruggekeerd naar Alphen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wilhelmus op de boom
Gemeente vandaag 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.