Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Ruim een jaar geleden maakten Vincent en Pauline een grote stap. Zij namen het besluit om te verhuizen naar Scandinavië. “Van kleins af aan gingen we eigenlijk altijd al op vakantie naar Zweden”, vertelt Jesper, hun zoon. “De plannen om ooit te emigreren lagen er al een hele tijd, en na corona hebben we besloten om die stap te nemen.”

In het nieuw programma van Omroep MAX, Het Hoge Noorden, bezoekt Dionne Stax het Alphense gezin. Zij werden door de presentatrice gevolgd vanaf hun vertrek uit Nederland en de zoektocht naar een huis in Zweden tot aan het aanpassen aan het leven in Scandinavië. Inmiddels zijn de Alphenaren druk bezig met hun eigen bed & breakfast, Nås Dalarna. “We hopen in juni open te kunnen”, aldus Jesper.

Het Hoge Noorden is vanaf maandag 27 maart, 20:30 uur te zien op NPO1.