Haring on the docks
Advertorial Evenementen

Alphens haringfestijn nu twee dagen

Hét Alphense haringfestijn breidt uit met een dag. Na de succesvolle eerste editie in 2019 duurt Haring on the Docks dit jaar niet één maar twee dagen. Op de vertrouwde locatie op De Werf (aan de Rijnhaven, tussen de industrieweg en de Eikenlaan) opent het evenement op 19 juni 2020 met de eerste haring en een keur aan artiesten. Op zaterdag 20 juni is het vlaggetjesdag. Dan is er vertier voor het hele gezin.

Natuurlijk staat op beide dagen de Hollandse Nieuwe centraal, maar bezoekers kunnen ook genieten van ander eten, van allerlei versnaperingen en van muziek. Onder andere Alphenaar Menno Aben, Thomas Berge en de Alphense formatie No Harm komen een optreden verzorgen. 

Haring on the Docks wordt georganiseerd door de Alphense ondernemer Sietse Kromhout en is bedoeld voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken. Sietse is al jaren verantwoordelijk voor tal van (haring)feestjes op bestaande horecalocaties, maar met Haring on the Docks pakt hij flink uit. Zo gaat het eerste haringvaatje op Amerikaanse wijze geveild worden. De opbrengst komt ten goede aan Huize Kakelbont, een crisisopvanghuis voor kinderen, dat gerund wordt door het echtpaar Bert en Merlijne van der Louw. 

Kaartverkoop

De familiedag is gratis. Voor de vrijdagavond verkrijgen mensen toegang middels het kopen van een kaartje. ‘Early meeuwen’ kunnen vanaf 15 februari 2020 een ticket kopen van € 19,95 per stuk. Hollandse nieuwe kaarten kosten € 25 per stuk. Ticket link: https://haringonthedocks.eventbrite.nl/

De vrijdag heeft naast bekende artiesten nog meer in petto. Er is een surprise-act, een dj, een saxofonist en een percussionist. Het gevolg is een knalfeest die de editie van 2019 moet overtreffen.

Op zaterdag is het vlaggetjesdag, de dag waarop Nederland de komst van de nieuwe haring viert met versierde boten. De Nieuwe Muziek School Alphen organiseert een heuse bandbattle in samenwerking met muziekscholen uit de regio. Ook tal van bedrijven, gezeten op De Werf, geven hun medewerking, waardoor onder andere een diversiteit aan vintage-, hout-, kunst-, mode- en botenproducten wordt uitgestald. Verder is ook voor de zaterdag een muzikale line-up gearrangeerd. Hoe die line-up eruit ziet, blijft nog even een verrassing. 

Sluizeman

Haring on the Docks krijgt medewerking van de gemeente Alphen aan den Rijn, Pizzeria Is Morus, Alfreds, Grand Café Eight, en natuurlijk visspecialist Sluizeman.

Facebook-header-820x360px.jpg


Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.