Alphens Korenfestival

Alphens Korenfestival komt eraan, mét bijzondere podia verspreid door Alphen

Zet 7 mei maar in je agenda. Na twee keer uitstel gaat het er dit jaar namelijk écht van komen: de achtste editie van het Alphens Korenfestival.

De animo is groot en de koren staan te trappelen om weer te gaan optreden. Sterker nog, er zijn dit jaar meer koren dan ooit die deelnemen aan het Alphens Korenfestival. “Na twee jaar stilstand is iedereen er weer aan toe om met elkaar een muzikaal feestje te bouwen”, zegt secretaris Ellen Post Uiterweer.

Tijdens het Alphens Korenfestival komen bijna vijftig koren vanuit alle windstreken naar Alphen aan den Rijn om op te treden op vele binnen- en buitenpodia. “Voor muziekliefhebbers is dit een buitenkansje om een verscheidenheid aan geweldige koren te kunnen beluisteren, zowel op binnen- als op buitenpodia. Grote koren, kleine gezelschappen, klassiek, volksmuziek, gospel, pop, alle genres zijn vertegenwoordigd.”

Bijzondere podia

Dit keer voegt de organisatie enkele bijzondere podia toe. “In de nieuwe bibliotheek zullen koren je toezingen vanaf het balkon. Er zullen optredens zijn in de Oudshoornse Kerk met haar prachtige akoestiek. En wat dacht je van Avifauna, hoe leuk is het dat de koren daar zullen zingen tussen de flamingo’s?”

Vind je de afstand tussen de podia te groot? Twee ponten zullen tussen 11:00 en 17:00 uur heen en weer varen tussen de Swaenswijkplaats (locatie Maranathakerk), via het Rijnplein, Aarkade en Oudshoornse Kerk en Avifauna. Op de pont zou je zomaar een spontaan zingend koor kunnen aantreffen. Zowel de koren als het publiek kunnen gratis gebruik van maken van deze service, waarbij koren die moeten optreden voorrang zullen krijgen vanwege de strakke programmering.

Alphense koren

Alphense talenten in actie zien? Enkele Alphense koren zullen een rol spelen in de opening en afsluiting van het festival. Traditioneel vindt dit plaats op het Rijnplein. “Zodra de programmering is vastgesteld zullen wij hier meer over bekendmaken, maar dat het een spektakel wordt kunnen wij alvast verklappen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphense Zendmast vandaag 15:23

Zendmast kleurt roze voor Stichting TuTu

Kijk je zaterdagavond naar de Alphense zendmast? Dan zal je zien dat de toren roze verlicht is. Dit vanwege het Vier De Leven Feest van Stichting TuTu.

Advertorial Overige vandaag 14:06

Met Alphens Bootverhuur kan iedereen genieten van een dag op het water

Waar je ook heen gaat, varen is altijd een goede manier om te ontspannen en te genieten. En varen over de Rijn is toch wel een van de mooiste manieren om Alphen aan den Rijn te bekijken. Of heerlijk naar het Braassemermeer om daar even te plonsen. Varen door de grachten van Leiden of de Nieuwkoopse plassen op. Het behoort nu allemaal tot de mogelijkheden.

Overige vandaag 12:50

Stichting Help Anders: een nieuwe voorzitter, hetzelfde motto

René Sassen heeft het stokje van het voorzitterschap voor Stichting Help Anders doorgegeven aan Harold Koelemij. De stichting heeft inmiddels zeventien vrijwilligers uit de buurt bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de Edelstenenbuurt in naam en uitstraling gaat veranderen.

Verkeer en vervoer vandaag 11:34

Laadpunten voor elektrische auto’s in Alphen aan de Rijn stijgt met 21%

In Alphen aan de Rijn is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 21%. Deze groei vond plaats in april 2021 t/m april 2022. In het begin van 2021 stonden er 734 laadpunten verspreid door heel Alphen aan de Rijn, wat is gestegen naar 885.