FCC Barendrecht

Alphens podium bij eerste coronaproof BMX-wedstrijd

Afgelopen zondag 13 september werd bij FCC Barendrecht de eerste coronaproof BMX-wedstrijd van 2020 gereden. Het resultaat was een geheel Alphens podium.

Tijdens de wedstrijd werden de coronamaatregelen nageleefd door middel van een strak protocol. ‘’Dit in combinatie met de inzet en hulp van velen, maakt dat we kunnen terugkijken op een geslaagd evenement’’, aldus de organisatie.

In aanvulling op de algemene coronarichtlijnen werd er onder andere gewerkt met looproutes en wisseling van rijders en publiek op basis van leeftijdsgroepen, gebruik makende van gekleurde polsbandjes. Buiten het terrein werden gebieden afgezet waar ieder team zijn eigen plek had met voldoende ruimte om de 1,5 meter te respecteren.

Winnaars

Bij de cruisers 35+ waren er drie Alphenaren van de partij. Arjan van de Weele werd in de manches 3-4-2 en in de finale derde. Gaby Paans wist elke manche als tweede over de finish te gaan en deed dit ook in de finale. Michiel Jansen won elke manche en pakte ook de eerste plek in de finale.

In het weekend van 10 en 11 oktober zal het NK BMX 2020 worden verreden op het Olympische parcours in Papendal, waar tevens het WK van 2021 zal worden gehouden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.