Alphens Restaurantweek bij jou thuis: steun de lokale horeca

Horecagelegenheden zijn gesloten en gaan een zware tijd tegemoet. In het kader van creatief omgaan met het coronavirus hebben wij de Alphens Restaurantweek daarom in een nieuw jasje gestoken: de Alphens Restaurantweek bij jou thuis!

De Alphens Restaurantweek wordt twee keer per jaar georganiseerd door Alphens.nl. Door de sluiting van de horecagelegenheden moesten wij de editie van de Alphens Restaurantweek in maart helaas annuleren. Maar om de lokale horeca te steunen, hebben wij iets anders bedacht: de Alphens Restaurantweek bij jou thuis!

Lokale horeca steunen

Deze vorm van de Alphens Restaurantweek is er om de lokale horeca een te steunen in deze moeilijke tijd. “Al jaren zijn de horecaondernemers in en rond Alphen aan den Rijn een goede relatie van ons. Je wilt meedenken en iets terug kunnen doen. Met ons ticketsysteem die al jaren gebruikt wordt voor lokale evenementen en de website van de restaurantweek, hebben we gemakkelijk de boel om kunnen gooien en dit creatieve concept kunnen neerzetten”, vertelt Jurre van Eyndhoven, commercieel manager van Alphens.nl.

Hij vervolgt: “Het is niet bedoeld om te concurreren met de last-minute ‘ik-heb-honger’ momenten, maar juist om vooruit te plannen. Volgende week zaterdag zin in een hamburger op een bietenbroodje met Manchego van Alfreds, of misschien wel de 1/2 Tante Door kip van Bij Hen? Dit kan dus! Op dit moment doen er vijf restaurants mee en we hebben nog hoop dat Eight, Is Morus en de Gelaarsde Kat zich ook bij ons aansluiten. Ik ga bestellen, en ik reken op de Alphenaar!”

Je favoriete maaltijd thuisbezorgd

Om te kunnen zorgen dat jij van een heerlijke maaltijd kunt genieten bij jou thuis, hebben we de website van de Alphens Restaurantweek simpel aangepast. Daarom is het nu mogelijk om jouw maaltijd te bestellen bij diverse restaurants in Alphen en omstreken!

Meerdere restaurants bezorgen hun maaltijden nu thuis en wij Alphenaren kunnen deze ondernemers helpen. Het gaat hierbij niet om een last-minute bezorging maar juist gepland voor de komende tijd. Bestel via ons platform je gerecht, reken het af en het restaurant neemt contact met je op wanneer je het bezorgd wilt hebben! Let op: je moet minimaal een dag van te voren bestellen. Dat geeft de horecaondernemers de mogelijkheid optimaal te plannen en geen voedsel te verspillen.

Door via de website van de Alphens Restaurantweek jouw maaltijd te bestellen, help je de lokale ondernemers. Zo is er toch een lichtpuntje voor de horecaondernemers in deze moeilijke dagen. Daarnaast zullen wij geen commissie in rekening brengen aan restaurants zoals andere thuisbezorg-organisaties doen.

Steun jij de lokale horeca? Bekijk het overzicht van de deelnemende restaurants via https://www.alphensrestaurantweek.nl/index.html! Bestellen kan vanaf dinsdag 17 maart t/m maandag 6 april.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!