Alphens Restaurantweek bij jou thuis: steun de lokale horeca

Horecagelegenheden zijn gesloten en gaan een zware tijd tegemoet. In het kader van creatief omgaan met het coronavirus hebben wij de Alphens Restaurantweek daarom in een nieuw jasje gestoken: de Alphens Restaurantweek bij jou thuis!

De Alphens Restaurantweek wordt twee keer per jaar georganiseerd door Alphens.nl. Door de sluiting van de horecagelegenheden moesten wij de editie van de Alphens Restaurantweek in maart helaas annuleren. Maar om de lokale horeca te steunen, hebben wij iets anders bedacht: de Alphens Restaurantweek bij jou thuis!

Lokale horeca steunen

Deze vorm van de Alphens Restaurantweek is er om de lokale horeca een te steunen in deze moeilijke tijd. “Al jaren zijn de horecaondernemers in en rond Alphen aan den Rijn een goede relatie van ons. Je wilt meedenken en iets terug kunnen doen. Met ons ticketsysteem die al jaren gebruikt wordt voor lokale evenementen en de website van de restaurantweek, hebben we gemakkelijk de boel om kunnen gooien en dit creatieve concept kunnen neerzetten”, vertelt Jurre van Eyndhoven, commercieel manager van Alphens.nl.

Hij vervolgt: “Het is niet bedoeld om te concurreren met de last-minute ‘ik-heb-honger’ momenten, maar juist om vooruit te plannen. Volgende week zaterdag zin in een hamburger op een bietenbroodje met Manchego van Alfreds, of misschien wel de 1/2 Tante Door kip van Bij Hen? Dit kan dus! Op dit moment doen er vijf restaurants mee en we hebben nog hoop dat Eight, Is Morus en de Gelaarsde Kat zich ook bij ons aansluiten. Ik ga bestellen, en ik reken op de Alphenaar!”

Je favoriete maaltijd thuisbezorgd

Om te kunnen zorgen dat jij van een heerlijke maaltijd kunt genieten bij jou thuis, hebben we de website van de Alphens Restaurantweek simpel aangepast. Daarom is het nu mogelijk om jouw maaltijd te bestellen bij diverse restaurants in Alphen en omstreken!

Meerdere restaurants bezorgen hun maaltijden nu thuis en wij Alphenaren kunnen deze ondernemers helpen. Het gaat hierbij niet om een last-minute bezorging maar juist gepland voor de komende tijd. Bestel via ons platform je gerecht, reken het af en het restaurant neemt contact met je op wanneer je het bezorgd wilt hebben! Let op: je moet minimaal een dag van te voren bestellen. Dat geeft de horecaondernemers de mogelijkheid optimaal te plannen en geen voedsel te verspillen.

Door via de website van de Alphens Restaurantweek jouw maaltijd te bestellen, help je de lokale ondernemers. Zo is er toch een lichtpuntje voor de horecaondernemers in deze moeilijke dagen. Daarnaast zullen wij geen commissie in rekening brengen aan restaurants zoals andere thuisbezorg-organisaties doen.

Steun jij de lokale horeca? Bekijk het overzicht van de deelnemende restaurants via https://www.alphensrestaurantweek.nl/index.html! Bestellen kan vanaf dinsdag 17 maart t/m maandag 6 april.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen gisteren 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca gisteren 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen gisteren 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige gisteren 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.