Brasserie de Alphense Burgemeester

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Bij Brasserie de Alphense Burgemeester begin je de avond goed met een broodje van het huis. Uiteraard geserveerd met een heerlijke dipsaus. Daarna kun je kiezen tussen een koud of een warm voorgerecht. Ga voor de gerookte makreel met komkommer, appel, broccoli in tempura en citrusdressing, of kies juist voor de “Waardse” rundercarpaccio met pittenmix, pesto en rucola. Visliefhebbers kunnen kiezen voor de gebakken garnalen met glasnoedels, mango, radijs, komkommer en limoendressing. Liever soep? Dan kun je kiezen uit een wortel/curry soep met zacht gegaarde kip en een krokant van koriander, of een huisgemaakte tomatensoep.

Als hoofdgerecht kun je kiezen uit een van de heerlijke salades die Brasserie de Alphense Burgemeester op de menukaart heeft staan. Maar een ander hoofdgerecht is uiteraard ook mogelijk. Vlees, vis of vegetarisch? Dat kan allemaal. Kies bijvoorbeeld voor een zomerse lamsstoof met spaghetti, olijfolie, knoflookboontjes en chorizo, of een angus burger met geroosterde paprika, pittige hummus en een yoghurt/muntsaus. Liever een gerecht met vis? Dan kun je een keuze maken uit gegrilde zalmfilet met fettuccine, spinazie en saus van kappertjes, of in knoflook gebakken gamba’s met, ui, paksoi en verse frites. Vegetariërs kunnen kiezen uit een Oosterse risotto met in teryiaki gebakken tempeh, tauge, aubergine en tuinbonen, of een notenrisotto met rode biet, bosui, geitencrème en rucola.

Een trio van crème brûlée of een huisgemaakte brownie met ijs naar keuze. Dat staat je te wachten als nagerecht. Ben jij goed in keuzes maken? Dan heeft Brasserie de Alphense Burgemeester speciaal voor jou het ‘nagerechten dilemma’. Hierbij krijg je twee, drie of vier bollen ijs, met een keuze uit citroen-, frambozen-, mango-, peren-, aardbeien-, of bramensorbetijs. Liever roomijs? Kies dan uit de smaken vanille, karamel, chocolade, yoghurt, kaneel, of hazelnoot. Voor gasten die liever koffie of thee hebben is er ook meer dan genoeg keuze.

Wat is een avondje dineren zonder een heerlijke wijn? Dat weet Brasserie de Alphense Burgemeester als geen ander. Daarom adviseert de bediening jou graag over bijpassende wijnen, te bestellen per glas of fles. Allergieën of dieetwensen? Ook dan kun je jouw wensen doorgeven bij een van de medewerkers. Zo heb je gegarandeerd een fijne avond!

Laat jij je graag een avond in de watten leggen? Reserveer dan alvast snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.