Josh Walet

Alphens Restaurantweek: ‘t Oude Raadhuys, heerlijk eten in een stukje historie

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant ‘t Oude Raadhuys!

't Oude Raadhuys, gevestigd in Woubrugge, dateert uit 1652 en deed tot de vorige eeuw nog dienst als rechthuis. Na een ingrijpende verbouwing kon het gebouw dienen als restaurant. Het oude en historische karakter van het gebouw is altijd behouden. Het restaurant wordt ook wel de verborgen parel genoemd van de gemeente Kaag en Braassem. En dat is niet voor niets. Zo pakken zij ook tijdens de Alphens Restaurantweek uit met een pareltje van een menu.

Je kunt als voorgerecht gaan voor de aardappelsalade met ardennerham en balsamico, een heerlijke combinatie. Trek in vis? Kies dan voor de Hollandse garnalencocktail, inclusief whiskeysaus. Liever vlees? Dan is er ook nog de carpaccio, belegd met feta, zongedroogde tomaat, tuinbonen en knoflookolie.

Ook de hoofdgerechten zijn verre van mis. Ga je voor ‘de raadzaal’? Dan krijg je een bord met verschillende vleessoorten voorgeschoteld, gereserveerd met groenten en rosevalaardappeltjes. Liever de visvariant? Kies dan ‘de waterschappen’. Daarnaast is er nog de keuze voor ‘de plantsoenendienst’, ook wel chili con carne met bonen, groenten en rijst.

Geen diner zonder toetje als je het ons vraagt! Ga je voor de brownie, mét vanille ijs en slagroom? Of toch voor de Luikse wafel met amarena kersen en slagroom? Natuurlijk kun je ook gaan voor de Raadhuyskoffie, een echt begrip in het restaurant.

Ben jij net als wij enthousiast geraakt? Reserveer dan alvast snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:32

Het nieuwe vacature aanbod van week 24

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Advertorial Cultuur vandaag 15:40

Lezing: Boost je Immuunsysteem - Verzorgd door Gewicht Op Niveau

Een vaccin kan werken tegen een virus. Een gezond werkend immuunsysteem reageert op álle ziekteverwekkers. En daarbij werkt een vaccin alleen maar (goed) als het immuunsysteem ook werkt, want er moeten antistoffen aangemaakt worden. Dus of je nu rechtsom of linksom gaat, het is belangrijk dat je je immuunsysteem ondersteunt.

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: het authentieke Zaanse Rietveld

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Zaanse Rietveld, dat ook wel de (voor)tuin van Alphen wordt genoemd. 

Evenementen vandaag 14:04

Alphense Jaarmarkt gaat door in september

De Alphense Jaarmarkt gaat door! Op woensdag 15 september zal de grootste jaarmarkt van Nederland, na een jaar afwezigheid, weer plaatsvinden. 

Tien jaar Alphens vandaag 13:16

Alphens.nl viert tienjarig bestaan: een week vol verrassingen en prijzen

Nog een paar nachten slapen en dan is het zover. Dan bestaat Alphens.nl tien jaar. Als grootste online nieuwsplatform van Alphen brengen wij al sinds 22 juni 2011 het nieuws bij de Alphenaren. En wie jarig is, trakteert! Daarom pakken wij van 21 tot en met 25 juni groots uit met veel leuke verrassingen en prijzen.