Alphens EV

Alphens stadshart moet aantrekkelijker worden

Er moet door de gemeente meer inzet komen voor verbetering van het Alphense stadshart. Het centrum moet meer beleving bieden, groener worden, duurzamer worden ingericht en de mobiliteit moet in orde zijn. Daarvoor wil de gemeenteraad een Visieplan Ontwikkeling Stadshart Alphen aan den Rijn zien.

De gemeenteraad wil een aantrekkelijker stadshart. Wethouder Gerard van As wil dit ook. Daarom nam de wethouder donderdag 27 januari het voorstel over van de ChristenUnie, Nieuw Elan, SGP, CDA en VVD hoe dit aan te pakken.

De raad vraagt om een aantal scenario's met een uitwerking om tot een Visieplan Ontwikkeling Stadshart Alphen aan den Rijn te komen. Het gaat dan om een groeipad met financiële en inhoudelijke onderbouwing. De raad wil dat zo'n plan in het derde kwartaal van dit jaar wordt voorgelegd tijdens een informatiemarkt, zodat de voorstellen van alle kanten bekeken kunnen worden voordat er iets wordt besloten. In het vierde kwartaal moet dan een startnotitie volgen.

In een nieuw Visieplan Ontwikkeling Stadshart Alphen aan den Rijn moet een mix worden opgenomen van succesfactoren van maatschappelijke en duurzaamheidsontwikkelingen zoals:

 • BIZ-bijdrage(n)
 • Evenementen
 • gratis parkeren (100%)
 • klimaatopgave(n)
 • koopkracht/ koopstromen
 • huisvesten van moderne (elektrische) faciliteiten
 • omzet retailers en online verkopen hand in hand
 • regiofunctie
 • vergroening
 • versterking overige winkelcentra in Alphen aan den Rijn
 • waarde onroerend goed

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.