TheMay50K

Alphens team loopt in mei mee met TheMay50K

Zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar Multiple Sclerose en in beweging komen. Dat is de motivatie van Team Elke Dag Gezond en daarmee doen zij mee met het wereldwijde evenement TheMay50K. In Nederland wordt dit door Stichting MS Research gefaciliteerd.

Team Elke Dag Gezond is vorig jaar ontstaan na de MS-diagnose van een van de teamleden. Zij wilde iets positiefs doen met dit vervelende nieuws en besloot mee te lopen. Haar vrienden gaven haar een steuntje in de rug en liepen met haar mee. Er werd in totaal meer dan 7200 euro opgehaald en 2200 km gewandeld.

#teammo

De teamleden van Team Elke Dag Gezond, bijgenaamd #teammo, hoefden er niet lang over na te denken of zij dit jaar weer mee wilden doen. Natuurlijk staan zij nog steeds achter hun vriendin en willen zij haar nog steeds steunen, maar ze zijn het er ook allemaal over eens dat naast het ophalen van een geweldig bedrag, het vooral een hele leuke beleving is met elkaar.

Een van de teamleden vertelt: “Natuurlijk is het ophalen van zoveel geld heel bijzonder, we zijn daar dan ook ontzettend dankbaar voor, maar de grootste motivatie om weer mee te doen was toch wel de ervaring. We hebben vorig jaar in de maand mei zoveel mooie herinneringen gemaakt samen. We wandelden los van elkaar maar ook vaak met elkaar en vooral die wandelingen met elkaar waren bijzonder”.

“Er was een eenheid en zoveel positiviteit binnen het team. Waar we aanvankelijk natuurlijk allemaal best geschrokken waren van het nieuws dat onze vriendin de MS-diagnose had gekregen heerste er toch vooral een positieve sfeer. De allerlaatste wandeling hebben we met het hele team gedaan. Een aantal teamleden zijn met de trein naar Woerden gegaan en zijn vanaf daar gaan lopen, in Bodegraven sloten er een aantal teamleden aan, en vanaf Hendricks’s Pub in Alphen aan den Rijn hebben we de allerlaatste 3,5 km met het volledige team gelopen. Best een emotioneel moment. Nadat de laatste geregistreerde kilometer gelopen was hebben we een mooie afsluiter gehad met een drankje en een barbecue”, aldus een ander lid van het team.

De eerste kilometers zijn gelopen

Dit jaar bestaat het team uit 12 leden, die zich ieder weer vol enthousiasme hebben aangemeld en hun best hebben gedaan om zoveel mogelijk sponsors te verzamelen. De eerste kilometers zijn op zondag 1 mei gelopen, en naar eigen zeggen heeft iedereen er weer ontzettend veel zin in. Het team hoopt weer net zo’n mooi bedrag als vorig jaar op te kunnen halen, maar vooral “weer net zoveel plezier te hebben met elkaar”.

Lees meer om op de hoogte te blijven van Team Elke Dag Gezond en over hoe je mee kunt helpen het doel te behalen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem.