Ingezonden

Alphens vechtsporttalent Serena (12) gaat naar WK Thaiboksen in Maleisië

Ze is pas net 12 jaar, maar deze zomer mag de Alphense Serena haar talent laten zien in het verre Azië. Serena is namelijk geselecteerd voor het WK Muay Thai in Maleisië.

Serena traint al sinds ze 4 jaar oud is om kampioen te worden. Waar andere kinderen plezier maken, is zij vier tot vijf keer per week te vinden in de sportschool Allround Boxing in Alphen aan den Rijn. Dolblij was het 12-jarige Alphense vechtsporttalent dan ook toen haar trainer Bjorn Hoogeveen haar deze week vertelde dat ze naar het WK in Maleisië mag.

Of het makkelijk was voor Serena? Nee, totaal niet! “Hoewel iedereen in haar talent gelooft, heeft zij in het begin veel te maken gehad met verlies en teleurstelling.” Met haar trainers Bjorn Hoogeveen, Mike de Wit en Kali Versluis heeft ze hard gewerkt, en niet zonder resultaat. Er zit nu een stijgende lijn in haar succes, wat wordt beloond. “Serena is gescout voor het Nederlandse Muay Thai team en mag deze zomer in Maleisië laten zien wat zij allemaal in huis heeft!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.