Archieffoto

Alphense architect stuurt brief naar wethouder Van As over voormalig GGZ-gebouw Noorderkeerkring

Het voormalige GGZ-gebouw aan de Noorderkeerkring zal gesloopt worden en maakt plaats voor een nieuw appartementencomplex. Een Alphense architect is het echter niet eens met de samenwerking tussen Woonforte, die de woningen zal verhuren, en de gemeente.

Eerder pleitte de architect van het huidige gebouw, Roelof H. Gortemaker, voor het behoud van het pand. Gortemaker is namelijk blij om te zien dat de kwaliteiten van zijn ontwerp destijds voor dit multifunctionele centrum aan de Noorderkeerkring nog steeds worden herkend en onderkend en zou de sloop betreuren.

Ook de Alphense architect Latief Perotti heeft bezwaar tegen de komst van de nieuwe woningen en de manier waarop het verloopt. Daarom stuurt hij een brief naar wethouder Gerard van As waarin hij vraagt de overeenkomst tussen Woonforte en de gemeente te ontvangen. Zo vindt hij dat er in het huidige plan niet genoeg groen wordt geplaatst. “Het groen op deze plaats is van eminent belang gezien de uitstoot van autogassen op de Noorderkeerkring. Met een vinger zijn de roetlagen te duiden”, aldus de architect.

Wettelijke eisen

Daarnaast houdt Woonforte volgens Perotti geen rekening met de verschillende hulpdiensten. De wooncorporatie wil op de zogenaamde rooilijn bouwen waardoor aan de zijde Karante dienstverlening van brandweer en politie onmogelijk wordt. “De grens van het gebouwencomplex dient minimaal 5 meter vanaf de rooilijn te blijven”, licht de architect toe.

Volgens Latief Perotti stelt dat de gemeente een woningproject ontwikkelt dat niet voldoet aan de wettelijke eisen. Naast het bouwen op de rooilijn, heeft de gemeente namelijk ook geen inspraak gevraagd van omwonenden, er heeft enkel informatieoverdracht plaatsgevonden. “Aangezien Bewonersinspraak een fundamenteel recht van iedere Nederlander is en dit hier niet heeft plaatsgevonden, evenals bij het zogenaamde ‘kavelpaspoort’, verzoek ik je op voorhand de overeenkomst met Woonforte te willen ontbinden”, aldus de architect.

Inzage stukken

Mede om deze redenen ziet de architect graag de overeenkomst in. Dit is mogelijk per post of op het stadhuis. De architect sluit de brief af: “Graag verneem ik van jou of die eerdere inzagelegging serieus was of een grap, zoals in april wel meer voorkomt. Mensen op het stadhuis laten komen, om bij de infobalie te horen dat de betreffende stukken er helemaal niet zijn. Lachen hoor!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.