Pixabay

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Leveranciers van mondmaskers kunnen door de uitbraak van het Coronavirus de hoge vraag niet bijbenen. Vorige maand liet een Chinese producent al weten dat er dagelijks vijf miljoen stuks besteld werden. Dit komt neer op tien keer zoveel mondkapjes als normaal. Momenteel wordt er in China daarom met spoed een fabriek klaargemaakt om aan de grote vraag naar mondkapjes te kunnen voldoen.

Bezetting aanpassen

Ook in Alphen merken bedrijven dat de vraag naar mondkapjes groot is. Sommige bedrijven hebben zelfs helemaal geen voorraad mondkapjes meer. “Sinds een tijdje hebben we te maken met een tekort aan mondkapjes”, vertelt de productieleider van Erbi BV. De aanrechtenfabrikant, gevestigd in Alphen, biedt bij bepaalde werkzaamheden mondkapjes aan. “Werknemers zijn niet verplicht om de mondkapjes te dragen, maar we bieden het wel altijd aan. Maar door de leveringsproblemen kunnen we dat nu niet aanbieden.”

Door de leveringsproblemen met de mondkapjes is de Erbi genoodzaakt om een werknemer op een andere afdeling neer te zetten. “Een medewerker op de kunststofafdeling is heel gevoelig voor bepaalde producten die we gebruiken. Normaal draagt hij een mondkapje bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Momenteel hebben we alleen geen mondkapjes op voorraad, dus zijn we genoodzaakt om de bezetting aan te passen. Gelukkig is ons personeel multi-inzetbaar, maar we zien het liever anders.” Erbi heeft geen zicht op wanneer de mondkapjes weer geleverd kunnen worden.

Het tekort is alleen van toepassing op de meer eenvoudige mondkapjes. De chemische bedrijven, die speciale mondkapjes gebruiken, hebben niet te maken met leveringsproblemen. “Werken met chemische producten brengt risico’s met zich mee, dus daar zijn speciale mondkapjes voor. Deze mondkapjes worden niet gebruikt door mensen die niet besmet willen worden met het virus, dus gelukkig hebben wij daar geen last van”, laat een medewerker van het in Alphen gevestigde MAVOM weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.