Pixabay

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Leveranciers van mondmaskers kunnen door de uitbraak van het Coronavirus de hoge vraag niet bijbenen. Vorige maand liet een Chinese producent al weten dat er dagelijks vijf miljoen stuks besteld werden. Dit komt neer op tien keer zoveel mondkapjes als normaal. Momenteel wordt er in China daarom met spoed een fabriek klaargemaakt om aan de grote vraag naar mondkapjes te kunnen voldoen.

Bezetting aanpassen

Ook in Alphen merken bedrijven dat de vraag naar mondkapjes groot is. Sommige bedrijven hebben zelfs helemaal geen voorraad mondkapjes meer. “Sinds een tijdje hebben we te maken met een tekort aan mondkapjes”, vertelt de productieleider van Erbi BV. De aanrechtenfabrikant, gevestigd in Alphen, biedt bij bepaalde werkzaamheden mondkapjes aan. “Werknemers zijn niet verplicht om de mondkapjes te dragen, maar we bieden het wel altijd aan. Maar door de leveringsproblemen kunnen we dat nu niet aanbieden.”

Door de leveringsproblemen met de mondkapjes is de Erbi genoodzaakt om een werknemer op een andere afdeling neer te zetten. “Een medewerker op de kunststofafdeling is heel gevoelig voor bepaalde producten die we gebruiken. Normaal draagt hij een mondkapje bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Momenteel hebben we alleen geen mondkapjes op voorraad, dus zijn we genoodzaakt om de bezetting aan te passen. Gelukkig is ons personeel multi-inzetbaar, maar we zien het liever anders.” Erbi heeft geen zicht op wanneer de mondkapjes weer geleverd kunnen worden.

Het tekort is alleen van toepassing op de meer eenvoudige mondkapjes. De chemische bedrijven, die speciale mondkapjes gebruiken, hebben niet te maken met leveringsproblemen. “Werken met chemische producten brengt risico’s met zich mee, dus daar zijn speciale mondkapjes voor. Deze mondkapjes worden niet gebruikt door mensen die niet besmet willen worden met het virus, dus gelukkig hebben wij daar geen last van”, laat een medewerker van het in Alphen gevestigde MAVOM weten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:24

Vanaf 31 maart Private Shopping bij Gek van Fietsen

In een periode waarin we allemaal extra voorzichtig moeten zijn en rekening met elkaar moeten houden, wordt er van winkeliers wat extra creativiteit gevraagd. Om de gezondheid van de klant en het personeel te garanderen, begint Gek van Fietsen vanaf dinsdag 31 maart met Private Shopping.

Coronavirus in Alphen gisteren 16:46

Alphenaren houden zich grotendeels aan de regels

Veel mensen hielden zich het afgelopen weekend netjes aan de door de overheid opgelegde maatregelen, zo meldt de politie. Er zijn wel verschillende boetes en waarschuwingen uitgedeeld, maar er waren geen ‘noemenswaardige incidenten’ in Alphen.

Coronavirus in Alphen gisteren 16:07

Zeg het met bloemen

Mensen op symbolische wijze een hart onder de riem steken. Dat was het doel van Pauline Arkesteijn met het realiseren van een bloemenwand, die momenteel in verzorgingstehuis ActiVite Noorderbrink staat.

Alphens Restaurantweek gisteren 15:09

Alphens Restaurantweek: Grieks Restaurant Olympia

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan Grieks Restaurant Olympia.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:25

Aantal coronabesmettingen gestegen naar 44

Al zeven dagen op rij stijgt in de gemeente Alphen het aantal personen dat besmet is met het coronavirus. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen is opgelopen tot 44. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt een stuk hoger. 

Blog Opinie gisteren 13:23

Dooie boel

Drie weekenden alweer zonder voetbal. Geen mixie drinken met Boudewijn, Marius, Carel en Rob bij ARC. Geen bacootje bij Alphense Boys en over alles en nog wat gezellig ouwehoeren met Kees, geen vieux/cola light bij Alphia met Rien of Fieke, geen jonge borrel bij Alphen en Cindy niet zien. Het leven ziet er heel anders uit. Maar leven doe ik in ieder geval nog.