Alphense begraafplaatsen worden optimaal ingericht

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft vastgesteld dat wethouder Gert-Jan Schotanus aan de slag kan met het meest optimale scenario voor de toekomst van de Alphense begraafplaatsen. Wel wil de raad ook natuur begraven mogelijk maken en zij wil geen tariefverhoging voor 2022.

De toekomst van de Alphense begraafplaatsen is vastgesteld door de gemeenteraad op donderdag 14 oktober. Afgesproken is dat de begraafplaatsen optimaal worden ingericht en onderhouden. Eerder is uitgebreid gesproken over scenario 3, de meest uitgebreide optie, tijdens een commissievergadering op 7 oktober.

De gemeenteraad heeft wel een aantal wijzigingen aangebracht.

  • Allereerst wil de raad dat de aula bij de begraafplaats Benthuizen wordt behouden met een wijziging van de functie. Het gebouw past bij het beeld van de begraafplaats en dat is belangrijk. Waar het gebouw voor gebruikt gaat worden, moet met de inwoners worden besproken.
  • Als tweede wil de raad dat de huidige tarieven het komende jaar ongewijzigd blijven. Ondertussen moet op basis van scenario 3 worden doorgerekend wat deze zouden moeten zijn. Daarna is het aan de nieuwe coalitie, dus na de gemeenteraadsverkiezingen van maart, hoe deze worden vastgesteld.
  • Het derde punt is natuur begraven. Dit was door de ambtelijke werkgroep als ongewenst aangemerkt. De gemeenteraad vindt unaniem dat de mogelijkheid voor natuur begraven ook in de eigen gemeente mogelijk moet zijn.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.