Alphense Bladerunner en maatje dagen Chinese Muur uit

Komende week vliegen Rick Geurtsen en MichaelRobbert Brans uit Alphen aan den Rijn naar China om daar een halve marathon op de Chinese Muur te lopen. En dat is voor beiden een behoorlijke uitdaging. Rick draagt een blade, vanwege een onderbeen amputatie, en MichaelRobbert loopt met krukken omdat een been geamputeerd is vanwege kanker.

Rick: “Een paar jaar geleden wilden MichaelRobbert en ik een extreem evenement organiseren, we wilden wel een uitdaging aangaan. Ik had een ongeluk gehad en toen nog geen blade en MichaelRobbert had drie keer kanker gehad. We wilden doelen stellen om verder te komen, ons niet laten kennen. Na wat inventarisatie zetten we onze zinnen op één van de wereldmarathons en dat bleek “de Chinese Muur.”

Keiharde voorbereiding
Inmiddels heeft Rick een blade en daarmee al volop geoefend. Twee jaar geleden liep hij nog de Obstacle Run tijdens het Zomerspektakel aan het Meer, en daarna onder meer de 7-heuvelenloop en de Dam tot Dam-loop. Rick: “We zijn vorig jaar begonnen met de voorbereiding door mee te doen aan de 24-uurs MudMasters in Duitsland.” Tijdens deze reis gaan 2 mensen mee: Klaas Boomsma, die Rick heeft leren kennen via Arie Boomsma. Klaas loopt met hem mee tijdens de run. En een fysiotherapeute loopt met MichaelRobbert mee. Rick: “We zullen het daar nog zwaar krijgen. Het is er nu zo’n 40 graden en ze voorspellen 28 graden in Bejing. Ik heb momenteel zelf last van een runnersknee, maar ik ga ervoor. Ik wil het absoluut halen. We hadden dit ook niet kunnen doen zonder de steun van verschillende organisaties en sponsoren. Daar zijn we echt enorm blij mee.”

Doelen stellen
Met deze run willen Rick en MichaelRobbert andere mensen inspireren om in je leven doelen te stellen. Rick: “Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken, kijk maar naar ons. Met sporten en bewegen groeit je doorzettingsvermogen. Wij doen dit naast ons werk en gezin. We zijn geen professionals, maar welwillende amateurs die anderen willen laten zien dat je meer aankan.” 

Meedoen met deze run
Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op afstand meelopen met Rick en MichaelRobbert via de ‘Hardlopen met Evy-app’. Hierin zitten drie Challenges voor ‘Runwithus2’. O.a. kun je meedoen met het lopen van de 7817 km, wat gelijk staat aan de vliegafstand van hier naar China, alle afstanden van alle mensen worden dan bij elkaar opgeteld om die 7817 te halen. Inmiddels staat deze teller al op 200%! En het is mogelijk om op de dag zelf, 18 mei, die 21 km mee te lopen. Rick: “Hoe je dat doet maakt niet uit, al ga je wandelen. Het gaat erom dat je lekkerder in vel zit door te bewegen.” Er doen al zo’n 1500 mensen mee via de app.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport vandaag 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente vandaag 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen gisteren 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca gisteren 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!