Alphense Bladerunner en maatje dagen Chinese Muur uit

Komende week vliegen Rick Geurtsen en MichaelRobbert Brans uit Alphen aan den Rijn naar China om daar een halve marathon op de Chinese Muur te lopen. En dat is voor beiden een behoorlijke uitdaging. Rick draagt een blade, vanwege een onderbeen amputatie, en MichaelRobbert loopt met krukken omdat een been geamputeerd is vanwege kanker.

Rick: “Een paar jaar geleden wilden MichaelRobbert en ik een extreem evenement organiseren, we wilden wel een uitdaging aangaan. Ik had een ongeluk gehad en toen nog geen blade en MichaelRobbert had drie keer kanker gehad. We wilden doelen stellen om verder te komen, ons niet laten kennen. Na wat inventarisatie zetten we onze zinnen op één van de wereldmarathons en dat bleek “de Chinese Muur.”

Keiharde voorbereiding
Inmiddels heeft Rick een blade en daarmee al volop geoefend. Twee jaar geleden liep hij nog de Obstacle Run tijdens het Zomerspektakel aan het Meer, en daarna onder meer de 7-heuvelenloop en de Dam tot Dam-loop. Rick: “We zijn vorig jaar begonnen met de voorbereiding door mee te doen aan de 24-uurs MudMasters in Duitsland.” Tijdens deze reis gaan 2 mensen mee: Klaas Boomsma, die Rick heeft leren kennen via Arie Boomsma. Klaas loopt met hem mee tijdens de run. En een fysiotherapeute loopt met MichaelRobbert mee. Rick: “We zullen het daar nog zwaar krijgen. Het is er nu zo’n 40 graden en ze voorspellen 28 graden in Bejing. Ik heb momenteel zelf last van een runnersknee, maar ik ga ervoor. Ik wil het absoluut halen. We hadden dit ook niet kunnen doen zonder de steun van verschillende organisaties en sponsoren. Daar zijn we echt enorm blij mee.”

Doelen stellen
Met deze run willen Rick en MichaelRobbert andere mensen inspireren om in je leven doelen te stellen. Rick: “Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken, kijk maar naar ons. Met sporten en bewegen groeit je doorzettingsvermogen. Wij doen dit naast ons werk en gezin. We zijn geen professionals, maar welwillende amateurs die anderen willen laten zien dat je meer aankan.” 

Meedoen met deze run
Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op afstand meelopen met Rick en MichaelRobbert via de ‘Hardlopen met Evy-app’. Hierin zitten drie Challenges voor ‘Runwithus2’. O.a. kun je meedoen met het lopen van de 7817 km, wat gelijk staat aan de vliegafstand van hier naar China, alle afstanden van alle mensen worden dan bij elkaar opgeteld om die 7817 te halen. Inmiddels staat deze teller al op 200%! En het is mogelijk om op de dag zelf, 18 mei, die 21 km mee te lopen. Rick: “Hoe je dat doet maakt niet uit, al ga je wandelen. Het gaat erom dat je lekkerder in vel zit door te bewegen.” Er doen al zo’n 1500 mensen mee via de app.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:35

Woonforte: pas op voor illegale slapers

In de wintermaanden krijgt Woonforte geregeld meldingen van bewoners dat er illegale slapers bivakkeren in flats. Daarom raadt Woonforte aan om geen onbekende mensen binnen te laten, zodat dit soort situaties zo veel mogelijk kunnen worden voorkomen.

Blog Opinie vandaag 15:31

ARC heeft het niet gemakkelijk, veel doelpunten bij Alphen - Stompwijk

ARC moest zaterdag in de Utrechtse wijk Ondiep aantreden tegen koploper DHSC, de club die samen met de Racing promoveerde uit de eerste klasse A. Op het sportpak Wesley Sneijder is de fusieclub dit seizoen onverslaanbaar. Ook ARC ondervond dat en ging met 2-1 ten onder.

Calamiteiten vandaag 14:17

Baldadige jongens moeten naar bureau Halt

Afgelopen weekend gedroegen vier jongens in de leeftijd tot 15 jaar zich baldadig in een winkel in winkelcentrum de Ridderhof in Alphen. De politie kon van twee jongens de identiteit achterhalen. Zij gaan een traject volgen bij bureau Halt.

Advertorial Evenementen vandaag 13:46

Speeddaten voor ouderen

Op woensdag 5 februari organiseert Tom in de buurt een middag speeddaten voor senioren die op zoek zijn naar een nieuwe vriend(in) of liefde. Zin in nieuwe contacten? Wilt u uw kring vergroten? Meld u nu aan!

Sport vandaag 13:18

Waterpoloërs AZC door naar halve finale beker

Met de bekerwinst in de heenwedstrijd van vorige week al in handen (14-12 uit in Leiden), bleek het zaterdag 25 januari in het matig gevulde zwembad AquaRijn nog geen 'walk in the park' voor de waterpoloërs van het Alphense AZC. De uiteindelijke eindstand van 11-9 doet wellicht vermoeden dat AZC het makkelijk had, maar niks was minder waar.