Alphens

Alphense Boys 1 bikkelt voor de winst

Het was meer bikkelen dan voetballen en ‘voetballend’ ook de minste wedstrijd van dit seizoen, maar Alphense Boys beloonde zichzelf bij RKVV Velsen rijkelijk voor het harde werken. Ver in de blessuretijd schoot Ilias Latif de winnende goal binnen: 2-3.

“We wisten dat we het hier zwaar zouden krijgen, op een zware grasmat en tegen fysiek sterke spelers allemaal. Maar we hebben van de eerste tot de laatste minuut gevoetbald om te winnen. Dat de tegenstander dan óók kansen krijgt, dat hoort daarbij. Dan is het extra mooi om te zien dat we als team zó groeien, dat we na de 2-1 achterstand er met elkaar vol voor gaan”, toonde trainer Remco Tuinenberg zich erg tevreden. “En tsja, als je dan niet zo goed speelt en toch wint… Dat zijn de lekkerste.”

Zou het 2-2 zijn gebleven, dan had Alphense Boys daar zeker ook tevreden over zijn geweest. Velsen zou aanspraak op méér hebben gemaakt. Afgemeten aan het aantal reddingen dat beide keepers deze middag verrichtten, viel daar wat voor te zeggen. Nadat Alphense Boys bij de eerste en enige kans van de eerste helft aan de leiding was gekomen, was het hoofdzakelijk aan keeper Daniel Furtak te danken – één keer nog geassisteerd door Milan Stiphout – dat Velsen halverwege nog steeds op nul treffers stond. Oók in alle voorgaande thuiswedstrijden wisten de geelblauwen trouwens niet te scoren…

De 0-1 viel in de 11e minuut. Ilias Latif ontfustselde bij het uitverdedigen de bal bij Remco van Dam en kon alleen op doelman Halil Suzulmus af. De spits had nog twee kapbewegingen nodig, maar rondde rustig af, alweer zijn zevende doelpunt van dit seizoen. Met name het tweede deel van de eerste helft moest de Boys-verdediging regelmatig aan de bak en moest Furtak zichzelf af en toe met gevaar voor lijf en leden voor de bal gooien. De goal waar Velsen aanspraak op maakte, kwam er meteen na de hervatting. De prima leidende scheidsrechter Stoffers gaf na een sliding op de bal wat gemakkelijk een strafschop, die door oud-Boysspeler Rachad Madi werd verzilverd (1-1). Ook de 2-1 ontstond uit een ‘dode’ spelsituatie, een corner dit keer, waaruit de bal voor de voeten van Marc Kloosterboer landde. Furtak zat er nog wel aan, maar niet genoeg om de achterstand te voorkomen.

Tuinenburg reageerde meteen met drie wissels. Onder de invallers Ammar Nadžak, die deze zomer naar Alphense Boys kwam maar op vakantie geblesseerd raakte en daardoor nu pas zijn eerste officiële minuten kon maken. Zijn temperament leverde hem weliswaar snel ‘geel’ op, maar het deed de Boys goed. Er kwam meer druk op Velsen. Back Bryan Dijkhuizen dacht zich daar - langs de zijlijn, ter hoogte van de dug-out - onderuit te spelen met een verre terugspeelbal op zijn doelman. Niet eens zó hard, maar hard genoeg om Suzulmus – die op het verkeerde been stond – te passeren. Eigenlijk kreeg Alphense Boys de 2-2 gewoon cadeau.

Met toen nog zo’n twintig minuten te gaan, kon het alle kanten op. Beide ploegen kregen kansen op een derde treffer. Al in blessuretijd jaste Ayrton Dol een goede mogelijkheid voor de thuisclub hoog over en kwam aan de overkant Khalid Kada enkele centimeters tekort om een voorzet binnen te glijden. Dát was het moment dat beide ploegen wel genoegen leken te nemen met de puntendeling, totdat de Boys nóg weer een keer de aanval zocht. Ilias Latif bracht met een harde knal in de benedenhoek Alphense Boys in euforische stemming: 2-3.

Volgende week: Alphense Boys speelt op 14 november thuis tegen RKAVV. De bekerwedstrijd RKAVV – Alphense Boys die voor donderdag 11 november was vastgesteld, is verschoven naar dinsdag 23 november. Aanvang in Leidschendam 20:00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.