Alphense Boys

Alphense Boys 1 houdt drie punten in huis

Alphense Boys kan zich met een gerust hart opmaken voor een mooie serie wedstrijden tegen de topploegen van de Hoofdklasse A. De nipte maar verdiende 2-1 overwinning op Paaszaterdag tegen De Zouaven leverde een solide middenmootpositie op en het lijkt erop dat de competitie vrijuit uit kan worden gespeeld.

Zaterdag 3 heeft fakkels en een trommel ingeslagen om voor de nodige sfeer te zorgen tijdens de wedstrijd tegen De Zouaven. De barbecue gaat aan en het bier vanuit De Corner, de gloednieuwe buitenbar van Alphense Boys, vloeit rijkelijk.

Met uitzondering van het duel op 8 mei tegen hekkensluiter SDO, wacht de formatie van trainer Remco Tuinenburg in de komende tijd alleen maar ‘grote’ wedstrijden, te beginnen zaterdag thuis tegen TOGB (18:00 uur) en de week daarna uit bij Hoogeveen. In de wetenschap dat Alphense Boys tegen hoog geklasseerde tegenstanders doorgaans beter voetbalt dan tegen ‘de kleintjes’, zit er mogelijk nog wel wat meer in dan de huidige zevende plaats op de ranglijst. Vooralsnog is dat een knappe plek trouwens voor de jonge ploeg, die met 13 punten uit de laatste zes wedstrijden aan een goede serie bezig is.

Tegen De Zouaven maakte Alphense Boys na rust het verschil. In de eerste helft gingen de twee ploegen volstrekt gelijk op. Ze noteerden bijvoorbeeld allebei een één-tegen-één kans. Die van de Boys was voor Sami Haouam en zijn poging verdween via de benen van keeper Patrick Schooneman naast. Aan de andere kant verijdelde Winston Luijs de inzet van Jerry Olivier. De doelman uit het o21-team is deze weken stand-in voor Daniël Furtak, die op familiebezoek in Polen is.

Kort na de hervatting eindigde een kopbal van Mike Bavelaar op de lat en schoot Ilias Latif rakelings langs de kruising. Maar ook Luijs moest bij een nieuwe doelpoging van Olivier reddend optreden. De derde kans na rust was raak. Het was een moeilijke, maar topscorer Ilias Latif liet zien hoe behendig hij met zijn grote lijf ook in de kleine ruimte kan zijn. Hij bracht zichzelf met twee handige acties in stelling en prikte de bal door een klein gaatje achter Schooneman: 1-0.

De thuisploeg verzuimde in de fase daarna om verder afstand van De Zouaven te nemen. In de 65e minuut toonde Latif zich te zelfzuchtig; hij had de bal breed moeten leggen maar schoot zelf, voorlangs. Khalid Kada kwam tweemeel in scoringspositie . Hij mikte de eerste kans net naast en de tweede op de voeten van Schooneman. Die missers leken de Boys duur komen te staan, toen in de 72e minuut De Zouaven uit een spaarzame aanval doel trof. Gezegd moet worden dat de 1-1 een mooie goal was van Jerry Olivier.

Op basis van het veldoverwicht zou Alphense Boys toch verdiend de drie punten in huis houden. Maar het was lang wachten op de winnende goal, tot de 87e minuut. Na goed voorbereidend werk van Bavelaar toonde Ilias Latif zich andermaal trefzeker. De 2-1 was zijn 23e doelpunt van dit seizoen en hij bracht de feestvreugde langs de lijn ermee tot een climax, daar waar de deelnemers aan het 7x7 toernooi van eerder die dag toch al in opperbeste stemming waren. Zouaven-keeper Schooneman droeg een sportief steentje bij aan de sfeer, door meteen na het laatste fluitsignaal - op uitnodiging van de Boys-supporters - een ‘adje’ te nuttigen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.