Alphense Boys

Alphense Boys 1 houdt drie punten in huis

Alphense Boys kan zich met een gerust hart opmaken voor een mooie serie wedstrijden tegen de topploegen van de Hoofdklasse A. De nipte maar verdiende 2-1 overwinning op Paaszaterdag tegen De Zouaven leverde een solide middenmootpositie op en het lijkt erop dat de competitie vrijuit uit kan worden gespeeld.

Zaterdag 3 heeft fakkels en een trommel ingeslagen om voor de nodige sfeer te zorgen tijdens de wedstrijd tegen De Zouaven. De barbecue gaat aan en het bier vanuit De Corner, de gloednieuwe buitenbar van Alphense Boys, vloeit rijkelijk.

Met uitzondering van het duel op 8 mei tegen hekkensluiter SDO, wacht de formatie van trainer Remco Tuinenburg in de komende tijd alleen maar ‘grote’ wedstrijden, te beginnen zaterdag thuis tegen TOGB (18:00 uur) en de week daarna uit bij Hoogeveen. In de wetenschap dat Alphense Boys tegen hoog geklasseerde tegenstanders doorgaans beter voetbalt dan tegen ‘de kleintjes’, zit er mogelijk nog wel wat meer in dan de huidige zevende plaats op de ranglijst. Vooralsnog is dat een knappe plek trouwens voor de jonge ploeg, die met 13 punten uit de laatste zes wedstrijden aan een goede serie bezig is.

Tegen De Zouaven maakte Alphense Boys na rust het verschil. In de eerste helft gingen de twee ploegen volstrekt gelijk op. Ze noteerden bijvoorbeeld allebei een één-tegen-één kans. Die van de Boys was voor Sami Haouam en zijn poging verdween via de benen van keeper Patrick Schooneman naast. Aan de andere kant verijdelde Winston Luijs de inzet van Jerry Olivier. De doelman uit het o21-team is deze weken stand-in voor Daniël Furtak, die op familiebezoek in Polen is.

Kort na de hervatting eindigde een kopbal van Mike Bavelaar op de lat en schoot Ilias Latif rakelings langs de kruising. Maar ook Luijs moest bij een nieuwe doelpoging van Olivier reddend optreden. De derde kans na rust was raak. Het was een moeilijke, maar topscorer Ilias Latif liet zien hoe behendig hij met zijn grote lijf ook in de kleine ruimte kan zijn. Hij bracht zichzelf met twee handige acties in stelling en prikte de bal door een klein gaatje achter Schooneman: 1-0.

De thuisploeg verzuimde in de fase daarna om verder afstand van De Zouaven te nemen. In de 65e minuut toonde Latif zich te zelfzuchtig; hij had de bal breed moeten leggen maar schoot zelf, voorlangs. Khalid Kada kwam tweemeel in scoringspositie . Hij mikte de eerste kans net naast en de tweede op de voeten van Schooneman. Die missers leken de Boys duur komen te staan, toen in de 72e minuut De Zouaven uit een spaarzame aanval doel trof. Gezegd moet worden dat de 1-1 een mooie goal was van Jerry Olivier.

Op basis van het veldoverwicht zou Alphense Boys toch verdiend de drie punten in huis houden. Maar het was lang wachten op de winnende goal, tot de 87e minuut. Na goed voorbereidend werk van Bavelaar toonde Ilias Latif zich andermaal trefzeker. De 2-1 was zijn 23e doelpunt van dit seizoen en hij bracht de feestvreugde langs de lijn ermee tot een climax, daar waar de deelnemers aan het 7x7 toernooi van eerder die dag toch al in opperbeste stemming waren. Zouaven-keeper Schooneman droeg een sportief steentje bij aan de sfeer, door meteen na het laatste fluitsignaal - op uitnodiging van de Boys-supporters - een ‘adje’ te nuttigen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.