Alphense Boys stelde (ook zichzelf) teleur zondagmiddag. In de eerste wedstrijd na de coronastop werd met 0-1 verloren van Purmersteijn. “We waren gewoon niet goed genoeg”, moest trainer Remco Tuinenburg na afloop bekennen. “Er is gebeurd waar ik al bang voor was.”

Vooraf zei Tuinenburg al geen grote conclusies te willen verbinden aan de oefenresultaten van de afgelopen twee weken, waarin Alphense Boys 1 tegen de derde-divisionisten Unitas en JOS/Watergraafsmeer goed voor de dag kwam. Zijn spelers deden dat kennelijk wel. “In het eerste kwartier was het vandaag ook wel oké, maar daarna ging het tot de rust gelijk op en in de tweede helft was Purmersteijn gewoon de bovenliggende partij.”

Daarom viel op de nederlaag uiteindelijk niet zoveel af te dingen. Purmersteijn scoorde de, naar later bleek winnende goal, zo’n twintig minuten voor tijd. De Boys kreeg daarna nog enkele goede kansen op de gelijkmaker. De grootste was voor Younes Oulhou, die voor open doel de bal met zijn linkervoet eigenlijk voor het intikken had. Hij koos voor een extra kapbeweging om met rechts af te kunnen ronden, maar dat bood de Purmerendse verdedigers precies genoeg tijd om de gelijkmaker nog te verijdelen.

Vermeldenswaardig is nog de invalbeurt van Tyrique Kwidama uit de o21, die hiermee zijn eerste officiële minuten in het eerste kon noteren. Komende zondag kan Alphense Boys zich revancheren voor de teleurstelling van zondag 13 februari, al is HBS uit natuurlijk wel weer ‘een lastige’.