Alphens

Alphense Boys blijft steken

Alphense Boys liep tegen SJC tegen zijn eerste nederlaag in de competitie aan. Het spel van de Boys bleef steken in de goede bedoelingen. De gasten gaven álles en dat werd dik beloond: 0-3.

SJC kwam naar Alphen met slechts één schamel punt op de teller en ging uit alle macht voor de eerste zege. Hoe, dat maakte niet uit. Het uitgangspunt was simpel: hard werken, met lange ballen de spitsen aan het werk zetten en achterin zonder pardon bijna elke bal op de Oranje Nassausingel en omgeving poeieren. Deze manier van voetballen leverde nog succes op ook.

De Noordwijkse winst was terecht. Alphense Boys probeerde verzorgd te voetballen en bij vlagen lukte dat, op het middenveld althans. Eenmaal in de buurt van de vijandelijke zestien kwam er van het samenspel deze middag weinig terecht. Sporadisch viel een kans te noteren.

Tien minuten lang ging het nog redelijk goed en kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Toen ging het echter mis. Voor het eerst aan de overkant gekomen, legde de prima leidende arbiter Sturm de bal na een ongelukkige handsbal op de stip. Daniel Furtak reageerde voortreffelijk op de door Jordy Groot niet al te hard ingeschoten bal en tikte die uit de benedenhoek. Maar twee minuten later was het wel raak. Tom Duijndam werd dwars door het midden aangespeeld en rondde beheerst af. De thuisclub stond vervolgens even hevig onder druk, maar hoefde niet nog eens te capituleren. Daar stond welgeteld ėėn kans, voor Akif Hancer, tegenover.

Na de pauze was het spelbeeld niet veel anders. Het is dat de Boys-keeper enkele keren knap redde, onder andere door goed uit te komen, anders zou er al rap een tweede treffer bijgekomen zijn. Die viel in de 58e minuut toch. Alphense Boys kreeg na buitenspel vlak voor eigen goal een vrije trap. Door een combinatie van onoplettendheid en miscommunicatie belandde de bal daaruit in de voeten van Martijn van Trigt, die simpel de 0-2 binnen kon mikken. Zo maakte de Boys het zichzelf wel erg moeilijk…

In het laatste kwart werd puur of op het offensief overgeschakeld, maar in plaats van tot grote kansen te komen, moest de ploeg vooral opletten niet te worden weg gecounterd. De aansluitingstreffer bleef uit en vier minuten voor tijd deed Timo Ruijgrok de wedstrijd aan de andere kant met de 0-3 op slot, nadat hij eerst de paal raakte en vervolgens de rebound benutte.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.