Alphense Boys

Alphense Boys blijft winnen

De 4e overwinning op rij, de 6e in totaal van dit seizoen. De 3-0 zege van Alphense Boys zondag 24 november bij RKVV Velsen was de gemakkelijkste daarvan. De wedstrijd werd halverwege de eerste helft binnen enkele minuten beslist. De eerste 2 kansen die de Boys kreeg, waren namelijk ook meteen raak en daarna speelde de Boys de partij oerdegelijk en nagenoeg foutloos uit.

Twee Boysspelers die bij de vorige 3 wedstrijden als bankzitter startten, maakten tegen Velsen het verschil. Cem Sahin begon in de basis als vervanger van de geblesseerde Lilinho Martins. Thijs Hoogenboom kreeg de voorkeur van trainer Hein van Heek in de spits boven Kees Tol, die eveneens geblesseerd was afgelopen weken en pas sinds donderdag weer trainde. Na ruim 20 minuten heel voorzichtig voetbal, leverde de eerste goede aanval van de Boys de openingstreffer op. Sahin ging op de rand van de zestien de 1-2 combinatie met Hoogenboom aan, kreeg de bal keurig terug en rondde beheerst af: 0-1.

Drie minuten later was het al 0-2, ook omdat de Boys tussendoor nog aan een snelle gelijkmaker was ontsnapt door een redding op de lijn. Eenmaal weer aan de andere kant – het spel ging op en neer in die fase – ontfutselde Hoogenboom zijn tegenstander de bal en baande hij zich solo een weg naar de 0-2. Niemand die daarna nog vreesde dat de Boys de 3 punten nog uit handen zou geven. Velsen werkte er op de zompige en gladde grasmat hard voor om terug in de wedstrijd te komen, maar kon eigenlijk niet tegen de Boys op. In de tweede helft werd de boomgrote invaller Patrick Castricum in de spits geposteerd, maar zijn bewakers Bas van Zoest en Kasper Michel hielden hem goed in bedwang.

Diezelfde Van Zoest hielp halverwege de tweede helft mee aan de 0-3. Ook Sahin en Hoogenboom waren weer bij deze goal betrokken. Sahin nam een vrije trap, Van Zoest kopte bij de tweede paal terug op Hoogenboom en diens kopbal was onhoudbaar voor Velsen-keeper Nino Pels. Alleen in de slotfase – waarin nieuwkomer Diederick Luydens als invaller zijn entree in Boys 1 maakte - ontstonden nog 2 kansen: Joey Lauhouh trof met een fraaie kopbal de lat en Boys-goalie Tim van der Linden kreeg vlak voor tijd eveneens hulp van het houtwerk, waardoor het bij 0-3 bleef.

De Boys handhaafde zich met de zege (Van Heek: “Een overwinning van het collectief”) op de 6e plaats in de Hoofdklasse A. Als het lukt om voor de winterpauze te blijven winnen, nog 3 wedstrijden te gaan, dan lonkt een notering in de kopgroep. Zondag 1 december staat thuis de wedstrijd tegen Alcides op het programma.

Uitslagen Hoofdklasse A
RKVV Velsen-Alphense Boys 0-3, Leonidas-MSC/Amslod 6-1, Alcides-Be Quick 1887 1-5, Emmen-JOS Watergraafsmeer 1-1, SDO-Hollandia 1-0, HBS-RKAVV 3-0, Quick'20-VOC 5-2, SJC-Hoogeveen 1-2.